Najava drugog kola 3. HNL Jug

Nakon što je u prošlom kolu odigrano samo šest od predviđenih osam susreta 3. HNL Jug ni drugo kolo nije puno bolje prošlo, također smo na 75% jer su dvije utakmice odgođene.

Kolo se otvara u subotu na Korčuli, jasno je koji klub je domaćin, radi se o Zmaju iz Blata, a dočekuju Uraniju iz Baške Vode. U prvom kolu Zmaj je odigrao u Dubrovniku utakmicu bez golova, dok je za Uraniju ovo otvaranje sezone. Ubrzo nakon te utakmice u subotu se igraju još četiri, krenimo redom. U Unešiću Zagora dočekuje Kamen iz Podbablja. Zagora je nakon poraza u finalu kupa od tribunjske Mladosti promijenila trenera (Pinčić umjesto Simunića), šok je bio pozitivan jer su na otvaranju sezone svladali RNK Split u gostima 3-1. S druge strane Kamenu je ovo prva prvenstvena utakmica u sezoni. Osvajač Županijskog kupa Zadarske županije Primorac Biograd na Moru je domaćin jednom od favorita za osvajanje lige RNK Splitu koji će pokušati doći do prvih bodova. Dvoboj dva nova trećeligaša igra se u Posedarju, domaći Hrvatske vitez će nakon poraza od Hrvaca svoju vjerojatnu borbu za ostanak nastaviti protiv OSK-a kojeg nakon kratke pauze ponovno imamo priliku gledati u trećeligaškom društvu. Svoju prvu utakmicu u sezoni će igrati Uskok Klis, nakon dobrih predstava u Županijskom kupu nadaju se da će im i ova sezona biti uspješna kao i prethodna, a svoj put započinju protiv GOŠK-a iz Dubrovnika koji već ima osvojen jedan bod u prvom kolu.

U nedjelju je na rasporedu trebala biti utakmica između mravinačke Sloge i Hrvaca, ali je prebačena za 23.09. jer je jedan igrač Sloge pozitivan na korona virus pa je više igrača iz te momčadi poslano u samoizolaciju. Zbog istog problema će kolo biti zatvoreno tek u utorak kada Vodice dočekuju Neretvanac. Posljednja utakmica drugog kola na rasporedu igra se sredinom listopada između Neretve i Jadrana LP, razlog je svima poznat. Zmaj iz Makarske je slobodan.

Iako se radi o drugom kolu za čak pet klubova će ovo biti otvaranje sezone, četiri će kluba prvenstvo otvoriti najkasnije do utorka, a Neretva bi svoju prvu utakmicu trebala odigrati tek sljedeći vikend.

Raspored utakmica:

Subota (05.09.):

BSK Zmaj – Urania 16h
Zagora Unešić – Kamen Podbablje 17h
Primorac BnM – RNK Split 17h
HV Posedarje – OSK Otok 17h
Uskok Klis – GOŠK 17h

Utorak (08.09.)
Vodice – Neretvanac 16:30h

Ostale utakmice:
Sloga Mravince – Hrvace (23.09.)
Neretva – Jadran LP (14.10.)