Najava 28. kola 2.HNL

Junak Sinj – Dinamo II
Derbi začelja u kojem se Cvitanović nada drugoj uzastopnoj pobjedi i bijegu sa dna ljestvice što bi uvelike poboljšalo izglede za ostanak u drugoj ligi.
Domaćin u posljednje vrijeme igra toplo/hladno, međutim kod kuće su uvijek neugodni i pred Dinamom je teška zadaća. Posljednjih pet utakmica na svom terenu ne znaju za poraz i sa punim pravom očekuju upis novih bodova protiv Dinama.

Međimurje – Kustošija
U Međimurju na susret protiv Kustošije gledaju sa optimizmom za spas, te se na tom putu nadaju pomoći novo pridošlog iskusnog napadača M. Jordana, koji je u karijeri već nosio dres brojnih HNL ekipa poput Šibenika, Istre, Splita i Sesveta. Za spas moraju krenuti sa pobjedama, nakon dva poraza u nizu nalaze se na nezavidnoj 16. poziciji i tri boda se nameću kao imperativ. Sa druge strane Kustošija se nalazi u mirnim vodama gornjeg dijela ljestvice sa 40 osvojenih bodova i trenutno 5. mjestom, te je pred njima nešto opuštenija završnica prvenstva.

Hr. Dragovoljac – Hajduk II
U Sigetu se sastaju H. Dragovoljac i Hajduk II, utakmica koja samo na papiru izgleda kao da ima rezultatsku težinu. Domaćin je drugi na ljestvici sa dva boda manje od vodećeg BSK, međutim ima i dvije utakmice manje, a kako BSK nije zatražio licencu za 1. HNL, nameće se logičnim da upravo Dragovoljac bude taj koji će iduće sezone igrati prvu ligu. S druge strane Hajduk II se nalazi na samom rubu ispadanja iz lige, međutim kako su ranije već najavili da će se Hajduk II i službeno ugasiti na kraju sezone, manje je bitno hoće li se naći među posljednja tri ili ne. Ostaje tu samo pitanje časti.

Osijek II – Bijelo Brdo
Mali slavonski derbi će se odigrati u Osijeku, gdje Osijek II dočekuje trenutno vodeće Bijelo Brdo. Iako nemaju trenutnih ambicija za prvu ligu iz BSK svakako žele biti prvaci druge lige, a kako izgledaju u posljednje vrijeme, taj podvig nije nemoguć. Na krilima pobjede protiv Dragovoljca kod kuće 1:0 nadaju se novoj pobjedi i kod Osijeka II koji se nalazi na sigurnom sedmom mjestu odakle ne može niti gore, a ni dole.

U preostalim susretima sastaju se: Dubrava – Solin, Dugopolje – Opatija, Cibalia – Rudeš, Croatia Z. – Inter i Orijent 1919 – Sesvete.