Može li Trnje stati na kraj nizu Vrbovca: Kolo prognozira Karlo Darojković

Karlo Darojković može se pohvaliti da će jedan od njegovih dva klubova u ovoj sezoni podići pehar prvaka 3.HNL Središte. Prvi dio sezone proveo je u trenutno vodećem Jarunu, da bi od zimske stanke zaigrao za Trnje i sudjelovao u pobjedničkom nizu i usponu na sam vrh trećeligaške ljestvice. Karlo je svoj talent kalio u nogometnoj školi Lokomotive, a iako vrlo mlad iza sebe ima nastupe i u drugoligašu Kustošiji i vjerujemo kako je ono pravo tek pred njim. Pred Trnjem je u nedjelju utakmica protiv Vrbovca, koji možda prema tablici ne izgleda kao opasan protivnik, no posljednje pobjede sigurno će takvo razmišljanje opovrgnuti. O susretu s Vrbovcem i ostalim temama popričali smo sa Karlom Darojkovićem.

CRONOGOMET: Ne tako davno igrao si u Kustošiji. Kako bi usporedio igranje u drugoj i trećoj HNL?

Drugu HNL vidim kao dosta tvrđu ligu, gdje fali atraktivnosti i veći su ulozi. Iz godine u godine liga je sve izjednačenija i stoga se igra puno opreznije, više se igra temelji na obranii jer je svaki bod bitan. Treća liga je opuštenija, romantičnija i ako bi morao birati, treća liga mi je s nogometne strane draža.

CRONOGOMET: Kako to da si napustio Jarun gdje si bio standardni prvotimac? Kako bi usporedio Jarun i Trnje?

Jarun sam napustio iz nekih svojih osobnih razlika, nisam se jednostavno više vidio tamo, no ostao sam u dobrim odnosima sa ljudima iz kluba i želim im svu sreću. Kad bi uspoređivao ova dva kluba, smatram da se u Trnju malo više radi i da je bolja organizacija u i oko kluba.

CRONOGOMET: Prošao si nogometnu školu Lokomotive. S kime si tada dijelio svlačionicu?

Iz tog razdoblja ostao sam u dobrim odnosima sa Hujberom koji je sada u Istri, te Krajinovićem kojeg je nogometni put odveo u Koper. Također igrao sam i s Majerom i Ivanušecom, Kastratijem, Mersinajem itd.

CRONOGOMET: Prije dvije godine igrao si za selekciju ZNS-a protiv reprezentacije Hrvatske U-20, radio im velike probleme pa i zabio pogodak. Ali više od svega pokazao si da se možeš nositi s najboljima iz svoje generacije. Zadovoljava li te igranje u trećoj ligi ili imaš planove za nešto više s obzirom da si još mlad?

Vjerujem da se mogu nositi sa svima, razlika u onim koji su na vrhu je u posvećenost, ustrajnosti i odricanju od mladih dana kako bi se do tog vrha i došlo. Naravno da moje ambicije ne zadovoljava igranje u trećoj ligi i ciljam na nešto više, ali trenutno mi je dobro u Trnju i napravit ću sve da pokušamo osvojiti prvenstvo.

CRONOGOMET: Vrbovec se bori za ostanak, te imaju par dobrih rezultata u zadnje vrijeme. Kakvu utakmicu očekuješ i koga bi izdvojio iz protivničke ekipa kao najveću prijetnju?

Vrbovec je odlična ekipa, vodi ih trener Biškup. Radio sam s njegovim bratom Damirom i upoznat sam sa njihovim treneskim vještinama i kvalitetom. Mislim da stanje na tablici uopće nije mjerilo jer Vrbovec se pokazao u drugom dijelu sezone kao ozbiljna momčad. Očekujem tešku utakmicu u kojoj ćemo mi ipak na kraju izaći kao pobjednici. Od igrača svakako bi izdvojio braću Colarić, Sliškovića i Martinovića.

CRONOGOMET: Tko će po tebi biti prvak i zašto?

Zaostajemo tri boda za Jarunom, ali naravno dok postoji matematička šansa nećemo se predavati i vjerujem da ćemo uspjeti preskočiti Jarun.

Kako vidi rasplet 32. kola Karlo Darojković:

DUGO SELO – BISTRA 1

JARUN – HAŠK X

KARLOVAC – ZAGOREC X

KURILOVEC – ŠPANSKO 2

LUČKO – PONIKVE 1

SEGESTA – TREŠNJEVKA X

VRAPČE – MAKSIMIR X

GAJ MAČE – MLADOST PETRINJA 2

TRNJE – VRBOVEC 1