Može li Lokomotiva na krilima izborenih kvalifikacija za LP i do prvog trofeja?

Goran Tomić prije nekih godinu dana, možda malo više, je dao svoj mandat na raspolaganje upravi NK Lokomotive. Uprava je unisono odlučila – nema šanse da netko drugi vodi momčad osim Tomića. Zašto je ponudio ostavku? Nakon nekoliko lošijih rezultata smatrao je da ne uspijeva iz igrača izvući najbolje, a onda je ponudio ostavku. Tako rijetko se to događa da su svi ostali zatečeni. Što se nakon toga dogodilo? Lokomotiva je zaigrala vrhunski nogomet, a u ovoj sezoni rascjepkanoj nesretnim koronavirusom igraju oku daleko najugodniji i nogometnim sladokuscima daleko najljepši nogomet.

Nije sve naravno zasluga trenera, ali rukopis stratega s klupe više je nego očit. Jaka albanska kolonija na čelu s Kastratijem koji će od iduće sezone nositi dres Dinama, zajedno s Uzunijem i Tucijem čini trio koji svakoj obrani predstavlja probleme. A kad njima ne ide tu je ”mali” Budimir. U sredini terena je motor ekipe Tolić koji je prošle godine nosio dres drugoligaša Sesveta, ali njegov talent primijetio je samo Tomić.

Slavlje igrača Lokomotiva nakon pobjede protiv Hajduka. Mogu li slaviti i protiv Rijeke u finalu kupa?

Na čelu obrane je čine Kolinger koji igra vrhunsku sezonu, i vjerojatno je zaslužio poziv u reprezentaciju, a hoće li se Dalić odlučiti pozvati ga ostaje nam za vidjeti. Ako može Duje Ćaleta Car može i Kolinger.

Što možemo očekivati u Šibeniku? Možemo očekivati sjajnu utakmicu u kojoj će Lokomotiva preko svojih brzanaca preko krila pokušati zadati muke momčadi s Kvarnera. Prije mjesec i pol dana ove dvije momčadi su se susrele u dvoboju na Rujevici, a završilo je 2:2. Moglo je otići na obje strane, a s Kajzerice se nadaju da će ta strana u finalu biti njihova.

Ovo je drugo finale Lokomotive otkad je kupa u Hrvatskoj. Prvi put je uspješniji bio Hajduk. Možda je vrijeme došlo za Loksu da digne svoj prvi trofej. Nakon izborenih kvalifikacija za LP, ovo bi bila kruna jedne neobične sezone.