Matija Smrekar prognozira 14.kolo 3.HNL Središte: Želim vidjeti svoj klub kako igra u višem rangu

FOTO: FB Zagorski nogomet

Matija Smrekar otkako se vratio iz inozemstva na hrvatske terene, u dres Zagorca iz Krapine, iz godine u godinu ponajbolji je igrač 3.HNL. Nekad mlada nada hrvatskog nogometa prošao je gotovo sve uzraste mladih reprezentacija Hrvatske, umalo potpisao za Hajduk, no ipak dobrim igrama u Varteksu zaradio transfer u francuski Sedan. Nakon Sedana, belgijski Charleoi, pa slovenske epizode u Mariboru i Zavrču, rumunjski Pandurii, malteška Birkirkara i konačni povratak u svoj Zagorec. U svojih pet godina u Zagorcu uvijek najbolji strijelac momčadi s više od stotinjak pogodaka, gotovo svaku sezonu drugi u ukupnom poretku strijelaca, a ove godine nešto je drugačija situacija. Trenutno je Smrekar sa svojih 15 pogodaka prvi u poretku strijelaca, a kako igra čini se da će po prvi puta i uzeti titulu najboljeg strijelca 3.HNL Središte.

– Naravno da sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone jer smo vodeći na tablici. Imamo kvalitetnu ekipu sa sjajnim trenerom koju podupiru ljudi oko kluba na čelu sa predsjednikom Merkašem. Krenuli smo sa visokim ciljevima i ambicijama koje se do sad ostvaruju, i tu ne mislimo stati. – započeo je razgovor najbolji strijelac lige Matija Smrekar.

O novoj funkciji sportskog direktora koju od ove sezone obnaša kaže:

– Ne razmisljam previše o novoj funkciji jer sam motiviran i fokusiran na teren i što bolje rezultate ekipe. Kad je tako onda rezultati govori sami za sebe i nisu bitne funkcije u klubu. Vratio sam se u klub u kojem sam napravio prve nogometne korake kad je bio u teškoj situaciji da pomognem i da napravimo dobre rezultate. Iskreno nisam mislio da ću ostati do sada, uvijek je bilo ajde još 6 mjeseci i tako se otegnulo na 5 godina. Nije mi žao jer želim vidjeti svoj klub kako igra u višem rangu natjecanja, a to nam je ove sezone veliki cilj! Bilo bi mi veliko zadovoljstvo ako bi u tome naumu uspijeli.

GAJ MAČE – TREŠNJEVKA 1

Domaćin je izraziti favorit, sve osim pobjede bi bilo veliko iznenađenje s obzirom na igrački kadar domaćina. Osobno bi volio da Gaj opet krene sa pobjedama i pozitivnim rezultatima.

VRBOVEC – DUGO SELO 2

Vrbovec je nezgodan doma i imaju pojedince koji mogu riješiti utakmicu. Ipak mišljena sam da Dugo Selo neće izgubit bodove na neugodnom terenu jer imaju momčad koja će sigurno biti u vrhu tokom cijele sezone.

KURILOVEC – PONIKVE 1

Prema dosad viđenim igrama u prvenstvu domaćin mi je prikazao više od gostiju iz Gajnica i vjerujem u njihovu pobjedu.

KARLOVAC – MAKSIMIR 1

Domaćin je izrazito kvalitetna ekipa koja vrijedi više od trenutnog položaja na tablici, sigurna pobjeda domacina.

SEGESTA – PETRINJA 1

Obje ekipe imaju problema u dosadašnjem dijelu prevenstva. Kako smo igrali protiv obje ekipe, mislim da je Segesta pokazala više stoga prednost dajem domaćinima.

RAVNICE – LUČKO X

Domaća ekipa puna je prvoligaških igrača i iskustva, a Lučko dolazi s dobrom ekipom i pun samopouzdanja zbog dobrih rezultata. Mislim da bi utakmica mogla završiti bez pobjednika.

VRAPČE – LUKAVEC 1

Vrapće će sa odličnim trenerom na klupi zasigurno kao domaćin krenuti po sva 3 boda, a vjerujem da to mogu i ostvariti.

TRNJE – HAŠK 1

Domaćin ima kvalitetniji roster igrača. Pobjeda u derbiju prošlo kolo protiv Gaja dat će im sigurno dodatni impuls za nova 3 boda.

BISTRA – ZAGOREC 2

Teška utakmica na jos težem terenu jer vidjeli smo da Bistra može igrati odlično protiv najboljih na svojem terenu. Ipak siguran sam da 3 boda odlaze u Krapinu jer smo u toj utakmici favorit i od toga ne treba odstupati. Uostalom to dokazuje i pozicija na tablici.

Prošlo kolo prognozirao je Ivan Božić i pogodio 4/9, a može li ga Smrekar nadmašiti vidjet ćemo po završetku kola.

Raspored 14.kola 3.HNL Središte