Marsonia osvajač 10. memorijalnog turnira „Tomislav Buhač“ u Donjim Andrijevcima

Donji Andrijevci su i ove godine, unatoč teškoj situaciji s kojima se svi klubovi susreću zbog epidemije koronavirusa uspjeli održati memorijalni turnir u čast svojeg prerano preminulog igrača Tomislava Buhača. Organizator turnira NK Tomislav Donji Andrijevci zajedno sa brojnim sponzorima uspjeli su i ove godine osigurati dolazak jakih momčadi te su na turniru sudjelovali članovi 3.HNL Istok NK Marsonia iz Slavonskog Broda, NK Zrinski iz Jurjevca, član 2.HNL HNK Cibalia iz Vinkovaca te domaćin NK Tomislav (član MŽNL Brod- Požega).


Turnir se održao 1. i 2. kolovoza. U prvom polufinalnom duelu odigranom 1.8. od 18 sati HNK Cibalia je rutinski pobijedila domaćine s 0-6 te osigurala plasman u nedjeljno finale gdje ih je čekao bolji iz drugog polufinalnog ogleda odigranog u 20 sati. U tom dvoboju snage su odmjerili NK Marsonia i NK Zrinski Jurjevac, a u vrlo uzbudljivoj utakmici koja je sigurno uspjela zadovoljiti i one najzahtjevnije vidjeli smo čak 8 pogodaka te je konačni rezultat nakon 90 minuta bio 4-4. U izvođenju jedanaesteraca bolja je bila Marsonia te je rezultatom 5-4 prošla u nedjeljno finale.


Drugog dana turnira prvo je na rasporedu od 18 sati bila utakmica za treće mjesto između domaćina NK Tomislav i NK Zrinski Jurjevac. Trećeligaš je pokazao puno više i zasluženo slavio s 0-6 te tako osvojio treće mjesto na turniru. Finale turnira donijelo je sraz Marsonije i Cibalije u kojem je trećeligaš odigrao bolje i svladao Cibaliju s 2-1. Dva jedanaesterca u prvom poluvremenu dovela su Marsoniju do vodstva od 2-0 a strijelci su bili Bundavica i Konopek. Cibalia je u drugom poluvremenu pritisnula i bila bolji protivnik te je smanjila golom Oršolića, ali do kraja nisu uspjeli izjednačiti te je Marsonia pobijedila s 2-1 i osvojila turnir.


Za najboljeg igrača proglašen je Miroslav Konopek iz Marsonije, a najboljim golmanom je proglašen Karlo Krijan, vratar Marsonie. Nagrada za najboljeg strijelca otišla je Benjaminu Ždinjaku iz NK Zrinski Jurjevac.


Klubovi nastavljaju s pripremama za početak sezona u svojim ligama, a Cibalia će u nedjelju 9.8. odigrati generalku pred početak 2.HNL protiv NK Bedema iz Ivankova. Susret će se odigrati u Ivankovu od 18 sati. Izabranici Petra Tomića sa 2.HNL počinju 15.kolovoza, a gostovat će u Dugopolju kod istoimenog domaćina NK Dugopolja.