Lukas Grgić novi je igrač Hajduka

FOTO: Robert Matić / Hajduk.hr

Hajduk je iz austrijskog LASK-a dogovorio transfer 26-godišnjeg veznjaka Lukasa Grgića koji je danas na Poljudu potpisao za Bijele do ljeta 2026. godine. 

Lukas je rođen 17. kolovoza 1995. godine u Welsu u Austriji, a u nogometnom klubu FC Wels započeo je karijeru i napravio prve nogometne korake. Do sada je osim za LASK nastupao za austrijske klubove Hertha Wales, SV Wallern, SV Ried i WSG Tirol. 

U aktualnoj sezoni upisao je ukupno 23 službena nastupa za LASK i pri tom je postigao dva pogotka uz dvije asistencije. 

– Lukas Grgić je polivalentan vezni igrač vrlo dobrih tehničkih i taktičkih karakteristika. Dugo ga pratimo, već godinu dana se nalazi u procesu skautinga pri čemu smo u više navrata koristili analize uživo. Željan je dokazivanja i prepun motivacije da se dokaže u klubu za koji navija od malena. Njegov dolazak donosi nam širinu u veznom redu i vrlo je bitno što je po profilu drukčiji od igrača koje imamo u kadru. U igri ga odlikuje pozitivna drskost i agresivnost kao i izražen pobjednički mentalitet i kompetitivnost. Kada uzmemo u obzir sve navedene karakteristike, smatramo da bi se trebao uklopiti u naš stil i model igre te podići razinu kvalitete naše momčadi. U procesu adaptacije sigurno će mu pomoći poznavanje mentaliteta, okruženja i hrvatskog jezika. Radi se o karakternom igraču i osobi koja Hajduk vidi kao korak naprijed u razvoju svoje karijere, a ujedno i ispunjenje dječačkog sna – istaknuo je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius za službene stranice kluba.