Lokomotiva s novim trenerom u nastavak sezone

Goran Tomić napustio je klupu Lokomotive i zaputio se u daleku Kinu gdje će voditi kineskog prvoligaša Guangzhou Cityja. Tomić je u Lokomotivi od 2017.godinu, u 3 godine sigurno je najuspješnije bila prošla godina kada je momčad Lokomotive izborila kvalifikacije za Ligu prvaka završivši druga u prvenstvu.

Momčad Lokomotive koja je na pripremama u Medulinu preuzet će poznato lice, Jerko Leko. Leko je nešto ranije suradnjom Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca preuzeo klupu drugoligaša iz Sigeta, no ovakvim raspletom događaja brzo je povučen, te će preuzeti klupu “Lokosa”.

Osim Gorana Tomića, Lokomotivu će napustiti i dokapetan Fran Karačić . Franovo slijedeće odredište najvjerojatnije će biti talijanska Brescia koja se natječe u Serie B. Fran je u klubu s Kajzerice od 2015.godine, dok je prošle godine u paketu s Lirimom Kastratijem prodan Dinamu koji ga ostavlja na posudbi u Lokomotivi u prvom dijelu sezone.

Lokomotivi se u Medulinu pridružio Mateo Marić, mlađi brat Mirka Marića. Mateo je ofenzivni veznjak koji dolazi iz Širokog Brijega, a upisao je i četiri nastupa za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U prvom pripremnom dvoboju u Medulinu igrači Lokomotive svladali su Međimurje rezultatom 3:1 golom Cokaja i dvama pogotka dvadesetogodišnjeg Korejca  Kim Jeong Hyuna koji je u Medulinu s Lokomotivom, u svrhi svojevrsne probe.

Iduća pripremna utakmica Lokomotive bit će u srijedu protiv Istre.