Lokomotiva propustila preskočiti Osijek

Pretposljednju utakmicu pretposljednjeg kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrali su na stadionu u Kranjčevićevoj lokalni rivali Lokomotiva i Gorica.

Utakmica od iznimnog značaja za domaću momčad u borbi za Ligom Prvaka protiv rasterećenog gosta koji je pritom i dobrano promiješao sastav te su gosti potpuno promijenili obranu za ovaj susret.

Lokomotiva, željna pobjede i bodova od prvih minuta kreće agresivno i s nekoliko prigoda traži pogodak u ranoj fazi utakmice. A pogodak se zaista nije dugo čekao, nakon samo 10 minuta igre domaći su poveli zahvaljujući snalažljivom Mariju Budimiru i Lokomotiva je igrala prema planu. Krajem prvog poluvremena Budimir opet trese mrežu Kahline no ovog puta nakon asistencije Vara zbog ometanja vratara a iz pozicije zaleđa pogodak je poništen.

Drugi dio domaći ponovno otvaraju suvereno i već na početku promašuju fantastičnu priliku kada je s 2 metra neprecizan bio Budimir. Kazna je stigla ubrzo, opasni napadač Ognjen Mudrinski sjajno se snalazi u 61.minuti i vraća stvari na početak.

Do kraja susreta obje su momčadi igrale na gol više i u ludom ritmu još se jednom tresla domaća mreža no ovog je puta poništen pogodak Mudrinskom, ponovno nakon Vara i ponovno nakon zaleđa.

Na koncu bod kojim ni jedni ni drugi nisu presretni, Lokomotiva ipak i dalje ovisi samo o sebi i želi li u kvalifikacije za Ligu Prvaka čeka ih težak posao i lov na pobjedu protiv Osijeka.