Lokomotiva junak trijumvirata za Ligu prvaka, ni Čolakov poker golova nije bio dovoljan

Posljednji termin ovosezonske Hrvatski Telekom Prve lige, onaj od 21:05 koji čuvamo kao prime time bio je jučer rezerviran za triler, tri kluba u plesu milijuna a samo jedno mjesto je otvoreno.

Točno 12 različitih scenarija bilo je moguće u jučerašnje dvije utakmice u kojima Lokomotiva, Osijek i Rijeka mogu do drugog mjesta. Rijeka jedina nije ovisila samo o sebi no oni su nekako svoj posao najprije završili. Protiv nemotivirane Istre Rijeka je na pogon sjajnog Čolaka došla do pobjede i nadala se remiju iz Osijeka.

Gradski Vrt iako je bio ispražnjen nije bio tiha pozornica velikog dvoboja, Kohorta se okupila u velikom broju ispod istočne tribine i pjesmom je cijelu utakmicu pokušava gurati svoju momčad do pobjede. Prvo je poluvrijeme s obje strane bilo puno čekanja i kalkuliranja ali ludnica nas je čekala u nastavku.

Lokomotiva dolazi do vodstva u 53.minuti nakon akcije Kastratija i Uzunija koju je pospremljenim odbijancem golom završio Jakić no krenulo se s centra tek kad je VAR potvrdio da je sve bilo čisto.

Brzi odgovor stigao je samo 4 minute potom, Mirko Marić u borbi za prvog topnika lige poravnao je na 1:1 i čekala nas je drama u posljednjih pola sata s neriješenim rezultatom slavilo se opet samo na Rujevici.

Posljednjih 20 minuta momčadi su se potpuno otvorile, remi nije odgovarao ni jednima ni drugima i gledali smo boksački sraz spuštenih ruku na središtu ringa. Prvi je ipak posustao Osijek koji je nakon niza promašaja kažnjen u 88.minuti kada je ubačaj Karačića u vlastitu mrežu skrenuo Lončar i tako ispisao sudbinu svoje momčadi.

Ovom pobjedom Lokomotiva je prvi puta u povijesti izborila kvalifikacije za Ligu Prvaka dok će Osijek a i Rijeka u kvalifikacije za Europaligu.