Lokomotiva blizu no Kup ostaje kod istog vlasnika, Rijeka obranila naslov

Nogometaši Rijeke obranili su naslov i osvojili još jedan naslov pobjednika Kupa u posljednjoj utakmici sezone odigranoj na Šubićevcu bez prisustva gledatelja.

Lokomotiva je tako ostala kratka u naumu da osvoji prvi trofej u klupskoj povijesti dok je za Rijeku ovo 6. osvojeni kup u povijesti. Bila je ovo vrlo izjednačena utakmica na kraju koje možemo ustvrditi da je možda Lokomotiva imala brojnije i izglednije šanse no odlučio je jedan pogodak, onaj Tibora Halilovića iz 76.minute dvoboja.

Prvo poluvrijeme bilo je sporo i zatvoreno s obje strane, činilo se da će ekipe otići na odmor bez ijedne izražene šanse no onda je u 42.minuti veliku prigodu propustio Tolić kada mu je udarac nogama zaustavio Pandur.

Drugo poluvrijeme također bilježimo niz promašaja Lokosa gdje je pogotku najbliži bio Kastrati koji pogađa vratnicu, 63.minuta i Pejin pokazuje na bijelu točku no nakon intervencije VAR-a jedanaesterac je poništen. Skupe su bile pogreške Lokomotive i stigla je kazna pogotkom Halilovića.

Do kraja dvoboja još su jedni i drugi imali po jednu izglednu prigodu, onu za Rijeku propustio je Čolak nakon što mu je udarac obranio Grbić a duboko u sudačkoj nadoknadi okvir gola pogodio je Jakić.

Na koncu Lokomotiva može biti prezadovoljna sezonom u kojoj su osigurali kvalifikacije za Ligu prvaka dok je Rijeka turbulentnu godinu zaokružila na lijep način nagradivši se još jednim trofejom.