Livaja preorao Slavoniju u 1/8 finala kupa

FOTO: HNK HAJDUK SPLIT

Hajduk se bez većih problema prošetao Slavonijom u 1/8 finala kupa i uvjerljivo slavio protiv Belišća sa visokih 5:1, a opet je glavni akter bio najbolji igrač HNL-a Marko Livaja.

Hajduk je istrčao u jakom sastavu i od prve minute zagospodario terenom, a već u 4. minuti Livaja dovodi bijele u prednost 1:0, međutim to je vodstvo trajalo samo jednu minutu. Tek što se krenulo sa centra, prema Subašiću se sjurio nekada veliki talent hrvatskog nogometa i bivši igrač Rome Silvio Anočić koji snažnim udarcem sa vrha 16 metara zabija za izjednačenje.

Do kraja poluvremena je igrao samo Hajduk, a vodstvo prije odmora im donosi odličnim golom Ljubićić u 35. minuti i sa 2:1 se odlazi na predah. Belišće je bilo fokusirano na kontre i polukontre, međutim nisu imali puno šanse protiv danas jako raspoloženoga za igru Hajduka.

U nastavku ista priča, igra samo Hajduk, a u razmaku od desetak minuta ponovo isti strijelci za bijele kao i u prvom dijelu. Dva gola Livaje i asistencija za Ljubičića te konačnih i visokih 5:1. Protiv ovako raspoloženoga Livaje domaćin nije imao šanse, a valja izdvojiti odličnu atmosferu i veliki broj gledatelja, kako domaćih, tako i Torcide koja je ovdje stigla u povećem broju.

Belišće – Hajduk 1:5 (Anočić / 3x Livaja, 2x Ljubičić)