Lideri 2.HNL podijelili bodove u Dugopolju

Derbi koji je barem privremeno odlučio koja momčad će biti vodeća u 2.HNL je odigran bez pobjednika 2-2. Dugopolje je bilo malo bliže pobjedi no gol pred kraj susreta ih je spriječio u tome. Na kraju možemo reći da je podijela bodova najrealniji rezultat.

Već u 10. minuti sam ispred golmana se nalazi igrač domaćina Markota, ali šutira previsoko. Dragovoljci tresu mrežu u 18. minuti, ali gol je poništen zbog prekršaja Perića u napadu. Igrala se 26. minuta kada konačno vidimo gol, precizan za bijele s ruba 16 metara u suprotnu stranu je bio posuđeni igrač Hajduka Bushaj. Samo dvije minute kasnije gosti izjednačuju na 1-1. Obrana Dugopoljaca nije bila posložena što iskorištava Perić, sam se našao ispred vratara Silića i bez problema loptu posprema u mrežu. Strijelac za izjednačenje je u 37. ispao tragičar, u svom šesnaestercu ruši Šegu, koji je ubrzo nakon precizan s bijele točke za 2-1. U drugom poluvremenu Dugopolje niže nekoliko prilika, ali ne dolazi do povećanja vodstva. U 81. minuti događa se suprotno, Pasariček šalje preciznu loptu do Amoatenga koji s dvadesetak metara lobira Silića i postavlja konačnih 2-2.

Hrvatski dragovoljac je i dalje vodeći u ligi, imaju dva boda, ali i utakmicu više od Dugopolja. U sljedećem kolu Dugopolje putuje kod Osijeka B, dok Dragovoljac dočekuje Međimurje.

Dugopolje – Hrvatski dragovoljac 2-2 (Bushaj 26′ 1-0, Perić 28′ 1-1, Šego (p) 37′ 2-1, Amoateng 81′ 2-2)

Dugopolje: Silić, Karabatić, Čerina, Bašić (od 84′ Comvalius), Markota, Bushaj, Krišto, Vujčić (od 46′ Rakić), Šego (od 78′ Kordić), Rubić, Kreković (od 67′ Javorčić);

HD: Šubarić, Smolji, Majstorović, Viduka (od 56′ Stjepanović). Valentić, Caliz (od 46′ Amoateng), Perić (od 56′ Oreč), Zoungrana, Pasariček (od 94′ Florucz), Burić (od 74′ Bašić), Bagadur;