Kustošija svladala Solin na otvaranju sezone uz Jadro

U prvoj ovosezonskoj utakmici na domaćem terenu Solin je poražen od zagrebačke Kustošije 1-2. Utakmica je bila vrlo temperamentna i samo je čudo da nismo vidjeli crveni karton ili jedanaesterac.

Nakon početnog odmjeravanja snaga Kustošija je počela uzimate konce igre u svoje ruke i dolazi do vodstva. Nakon gužve u petercu Solina u 32. minuti najbolje se snašao Ljubanović koji trese mrežu za vodstvo gostiju. Domaćini su se žalili na zaleđe i iako je pomoćni sudac prvo signalizirao zaleđe ubrzo je promijenio odluku i pogodak je priznat.

Bolja igra Kustošije se nastavlja i u drugom poluvremenu kada vodstvo udvostručuje Kelava u 50. minuti. Glavom je uputio precizan udarac nakon centaršuta s desne strane u nebranjeni dio mreže. Vodstvo od dva gola nije dugo trajalo jer samo pet minuta nakon Solin smanjuje, strijelac je Šošić (koji je ušao u igru četiri minute ranije). Nakon gola igra domaćina postaje puno bolje i igra sve više prelazi na polovicu Kustošije, pa su tako vratar i obrana imali sve više posla. Unatoč tome, mreže su mirovale i Kustošija je slavila rezultatom 2-1.

Solin ni nakon dva kola još nije stigao do bodova, dok Kustošija ima polovičan učinak. U sljedećem kolu Solin gostuje Opatija, a Kustošija na svom terenu dočekuje Rudeš.

Solin – Kustošija 1-2 (0-1), (Šošić 55′ / Ljubanović 32′, Kelava 50′)

Solin: Topić (V), Llanos-Lohinski, Pekić (od 46′ Taraš), Vulikić, Ninčević, Puljić (od 46′ Vuknić), Stanić (od 63′ Veljača), Zeljković (od 46′ Kušeta), Matova, Durdov, Sesar (od 51′ Šošić);

Kustošija: Šušković (V), Lagundžić, Šimunić, Jugović (od 90′ Nakić), Vištica, Šlogar (od 90′ Matteoni), Ljubanović, Šušković Jakopac, Ivanković, Kelava (od 77′ Jurčec), Havojić (od 65′ Molls);