Kustošija pobijedila Osijek II. Sjajan protunapad domaćina odlučio pobjednika

U 25. kolu 2. HNL Kustošija je ugostila drugu ekipu Osijeka. Bila je to utakmica bez izglednih prilika i šansi koju je na kraju obilježio događaj iz sudačke nadoknade.

Prvi dio obilježio je i jedini pogodak na utakmici. Havojić krasno proigrava Jurčeca, čiji nabačaj Šlogaru nije bilo teško pospremiti u mrežu Osječana.

Iako gosti vode igru u drugom dijelu, Kustošija jedina prijeti. U 53. minuti Vukelić pokušava glavom nakon slobodnog udarca ali lopta odlazi pored vratiju Kovačevića. U 75. minuti ponovno prijeti Vukelić. Ovaj puta nogom u vanjski dio mreže. U 88. minuti Havojić pokušava vanjskom ugroziti Kovačevića ali njegov udarac je zamalo neprecizan.

A onda u sudačkoj nadoknadi drama. Iako u cijelom susretu nisu opasnije zaprijetili vrataru domaćih Šuskoviću, Osijek uspijeva zabiti u trećoj minuti sudačke nadoknade. Dalo se naslutiti kako se radi o zaleđu no zastavica pomoćnog suca ostaje spuštena. Tek po dolasku glavnog suca Jurića na konzultacije s pomoćnikom, Kuduz diže zastavicu za nedozvoljenu poziciju Belje. Opravdano zaleđe, no ostaje pitanje zašto zastavica odmah nije podignuta. Spriječio bi se kaos koji je nastao. Požutjeli su domaći vratar Šušković, gostujući igrač Sekulić, a epilog svega je isključenje gostujućeg trenera Tolića.

Na kraju zaslužena pobjeda Kustošije minimalnom prednošću.

NK KUSTOŠIJA – NK OSIJEK II 1:0 (Šlogar)