Kuljanac: Nama nije cilj da se nekome dopadnemo nego da preživimo u prvoj HNL

FOTO: Hrvatski Dragovoljac

Četiri kola prve HNL su iza nas, a novi prvoligaš Dragovoljac na kontu nema niti jedan bod. Treba staviti ruku na srce i reći da je raspored bio dosta težak. Istra u gostima, Osijek i Dinamo na Kranjčevićevoj te Lokomotiva. Možda se moglo do nekog boda, najbliže su bili protiv Osijeka, ali i tu su ostali kratkih rukava.

– Nije da nismo očekivali bodove, ali s obzirom na raspored i na kratki period između kraja 2.HNL i početka 1. HNL nismo imali ni vremena da se pripremimo kako smo htjeli. Trebalo je dovesti pojačanja, ali veliki broj čeka kraj prijelaznog roka i probali smo s igračima iz 2.HNL, mada sam ja odmah rekao da nam trebaju igrači iz prvih liga. No, takve igrače nije lako dovesti s obzirom na našu financijsku situaciju i na stanje na tržištu. Svi čekaju 31. kolovoz i mi smo im nekako zadnja opcija – govori nam Miroslav Kuljanac, trener Hrvatskog Dragovoljca.

Ipak, unatoč tome što neki igrači čekaju zadnji dan da im dođe neka bolja ponuda tu je i nekih igrača koji su prihvatili poziv Crnih.

– Problem je što sve rješavamo u hodu jer takva nam je sudbina. Evo sad nam je došao Pasariček, Mioč, Tomislav Turčin, došao je i Tomislav Štrkalj. Treba i vremena da se to posloži, proces stvaranja igre ne ide brzo – govori nam.

Hrvatski Dragovoljac – Osijek

Nakon utakmice protiv Osijeka neki su pohvalili igru Dragovoljca, no bilo je i onih koji i dalje kritiziraju i koji govore da nisu ekipa za 1.HNL.

– Evo vidjelo se protiv Osijeka nakon četiri kola da mi imamo neke obrise igre. Mi smo tu utakmicu igrali sustavom u kojem je bilo jedino moguće igrati. Nama nije u cilju da se nekome dopadnemo nego da preživimo u prvoj HNL – spremno će Kuljanac na kritike.

Slijedi Šibenik.

– Sad se okrećemo Šibeniku, igrat ćemo onako kako možemo i kako mislimo da je najkorisnije za klub. Slažem se da nismo prema naprijed dobri i ja to znam, ali treba nam vremena da to posložimo, a sve je to zato što sklapamo ekipu u hodu. Ne radi nam tranzicija kako bismo željeli, a nedostaje nam pravi napadač koji može zadržati loptu, ali mislim da sa Štrkaljem ćemo to riješiti – govori nam i dodaje:

– S obzirom na proračun mi ćemo napraviti ratničku ekipu, potući ćemo se sa svima pa što bude.