Krznar uoči Sheriffa: Moramo biti mudri, pametni, strpljivi, ali prije svega ponizni

Dinamo večeras od 21 sat u Moldaviji igra prvu utakmicu playoffa za ulazak u Ligu prvaka. Utakmica je ovo koja donosi milijune u klupsku blagajnu i stoga je izuztno bitna.

– Imao sam prilike biti u dva okršaja protiv Sheriffa, 2012. i 2013. godine, u oba navrata bilo je uspješno, a vjerujem da će i treći put biti sretno – govori Damir Krznar uza kluspku stranicu prije puta u Moldaviju.

Iako se očekivalo da će Dinamo playoff igrati protiv Crvene Zvezde Sheriff je pokazao da je bolja ekipa od Beograđana i to je upozorenje za Dinamo.

– Iznimno su neugodna momčad, osobito u vrhu napada gdje su trojica iznimnih individualaca, driblera, brzih igrača koji mogu napraviti nered svakom suparniku. Defenzivno su također dobri, primjetna je zavidna brzina njihova zadnjeg reda. Sigurno je izazovna utakmica pred nama, ali vjerujem da je kvaliteta na našoj strani. Ne odbacujemo ulogu favorita, želimo proći i tu zadnju stepenicu prije Lige prvaka i sve ćemo učiniti što je u našoj moći da to toga dođe – govori Krznar.

Teren bi mogao biti problem?

– Primijetili smo da je teren iznimno klizav i nestabilan. Na to nas je prvi upozorio kolega Zoran Zekić. U redu, to su sve stvari koje ćemo dodatno analizirati i pokušati se prilagoditi, odabrati najbolju obuću za takav teren. Mislim da s te strane ne bi trebalo biti problema.

Teren će biti jednak za obje ekipe, ali Dinamo u Moldaviji ponovno igra bez kapetana Ademija, a ovog puta neće biti ni Rasmusa Lauritsena kao ni Lirima Kastratija.

– I dalje nam nema ozlijeđenog kapetana Arijana Ademija… To su relativno značajni izostanci, ali uvijek kažemo – koga nema, bez njega moramo i možemo. Vjerujem da će ova 23 igrača koja smo odabrali za put odgovoriti svakom zahtjevu i omogućiti nam miran i sretan povratak iz Moldavije – o izostancima će strateg Modrih.

Dinamo je favorit, ali bila je i Zvezda pa znamo kako je završilo.

– Može, ali naša je priprema takva da smo svjesni svoje kvalitete i pritom svjesni da moramo biti mudri, pametni, strpljivi, a prije svega ponizni. Taj zadnji korak prema Ligi prvaka moramo odraditi vrlo studiozno, ozbiljno i ponizno – zaključio je trener Krznar.