Krznar: Imamo lijepu prednost, ali Omonija je pokazala da je ekipa za respket

FOTO: DINAMO TV

Lovro Majer je zabio prvi, a Kristijan Jakić drugi pogodak u slavlju Dinama na Maksimiru protiv Omonije prije sedam dana. Sad ta dva gola prednosti treba sačuvati na vrućem Cipru, iako ni u Zagrebu temperature nisu ništa bolje. Koliko se da iščitati iz ciparskih medija Omonija se neće predati, vjeruju da imaju šansu i da su dva kola itekako nadoknadiva.

– Ulazimo s lijepom prednošću, ali utakmica još uvije traje. Omonoia je i u Zagrebu dokazala da je momčad za svaki respekt, dokazala je da s njom moramo biti jako studiozni i ozbiljni. Neće ovo biti lagana utakmica, ali smatram da imamo snage da završimo posao – rekao je Krznar za službenu stranicu Dinama.

Utakmica je prvotno trebala biti u 17 sati, ali je UEFA reagirala i utakmica je pomaknuta na 18 sati, razlog tome su vrućine.

– Mislim da je ta priča o vremenskim uvjetima na Cipru i samom terminu utakmice suviše naglašena u medijima. Ne mislim da će to biti presudan faktor. Ipak, pomicanje termina za tih sat vremena pokazuje da su ljudi u Uefi uvidjeli da moramo voditi brigu o zdravlju. U tom smislu zahvaljujemo i sindikatu igrača. Mislim da je bilo previše opomena, pogotovo u zadnje vrijeme. Kad takav ritam utakmica spojite i s klimatskim uvjetima zaista bi moglo biti opasno za zdravlje pa je s tog aspekta pomicanje termina opravdano – o pomicanju utakmice rekao je Krznar.

Za kraj je spomenuo i na koga ne može računati u ovoj utakmici.

– Na raspolaganju su svi osim Arijana Ademija, s njim ćemo još morati biti malo strpljivi. Sadegh Moharrami polako ulazi u fazu da može početi utakmicu, ali zbog prevencije smo odlučili da ga ipak nećemo prijaviti za Cipar. Daniel Štefulj još uvijek ima malu virozu, odradio je tek jedan trening i nismo se usudili u takvom ga stanju povesti na ovaj daleki put.