Kristijan Lovrić novom majstorijom oduševio i donio pobjedu Gorici

FOTO: HNTV

Kao što smo najavili za Istru je Gorica tradicionalno nezahvalan gost. To su Velikogoričani potvrdili i danas, te nastavili sa uspješnim gostovanjima u Puli. Gorica je sa 2:1 bila bolja od Puljana, ponovno posebno treba istaknuti eurogol Kristijana Lovrića. Da stvar bude zanimljivija, stadion u Puli je jedini stadion gdje se Lovrić u dresu Gorice nije upisao u strijelce. Vrijedilo je čekati…

Nagovještaj da bi Gorica mogla do sva tri boda u Puli vidjeli smo već u 5.minuti utakmice. Babec je sjajnom dugom loptom pronašao Fruka koji se zavukao iza leđa obrane Istre i iz prve odigrao povratnu loptu gdje se na pet metara od gola našao Dieye i promašio gotovo nemoguće. Novu nogometnu čaroliju Kristijana Lovrića vidjeli smo u 19.minuti susreta. Lovrić je izveo slobodni udarac na oko 25 metara od gola, prebacio živi zid i zavukao loptu uz samo vratnicu Lučićeva gola koji jednostavno nije imao šanse protiv ovakvog udarca. Iako su domaćini imali veći posjed u prvom dijelu nisu uspjeli opasnije ugroziti vratara Gorice Banića.

Nastavak nam donosi pritisak gostiju koji rezultira velikom šansom Lovrića, čiji udarac odlično brani domaći vratar Lučić. Samo minutu kasnije Lovrić je uspio matirati Lučića, ali ovaj puta ga je u novom pogotku spriječio VAR i označeno zaleđe. Na 2:0 nakon sjajne akcije u tri poteza postavlja Matar Dieye. Musa je dugom loptom pronašao Dvornekovića koji povratnom loptom pronalazi Dieyea koji ovaj puta ne promašuje. Nadu u povratak u sudačkoj nadoknadi Istri na ubačaj Miškovića daje Bande svojim trećim pogotkom u sezoni. Ipak za nešto više ostalo je premalo vremena, pa momčad Gorice putuje doma sa sva tri boda.

NK ISTRA – HNK GORICA 1:2 (Bande / Lovrić, Dieye)