Kreće borba za finale 1.HMNL

Večeras će se odigrati prve polufinalne utakmice 1. HMNL između Olmissuma i Futsal Dinama u Omišu sa početkom u 19h, te Novo Vrijeme – Crnica u Makarskoj sa početkom u 20h.

Sraz prvog i četvrtog iz regularnog dijela sezone će biti itekako uzbudljiv, u sezonska dva susreta su bili bolji Omišani koji su nakon osvojenog Kupa i u prvenstvu prvi favoriti za naslov. Međutim iz Dinama ističu kako su gladni trofeja, te ne skrivaju kako je njihov cilj vratiti naslov u Zagreb, optimistično ističe trener Jukić. Valja istaknuti i kako su obje momčadi četvrtfinala prošla bez većih problema sa dvije pobjede, Olmissum je deklasirao Square 2:0 i 1:6, dok su Dinamovci bili bolji od AFC-a sa 3:1 kod kuće, te 5:6 u gostima tek nakon produžetaka.

U sezonska dva susreta je Olmissum bio poprilično uvjerljiv protiv Futsal Dinama, u Omišu je bilo 4:0 dok je u Zagrebu također slavio Olmissum sa 2:4. U posljednjih pet međusobnih susreta samo je jednom Futsal Dinamo slavio i to baš u Omišu  prije nešto više od godinu dana.

U Makarskoj bi moglo biti još neizvjesnije gdje drugoplasirano Novo Vrijeme iz regularnog dijela prvenstva dočekuje Crnicu. Iako su domaćini favoriti u ovom susretu, Crnica nikako nije momčad koja im leži, jer u oba prvenstvena ogleda je slavila upravo večeras gostujuća momčad. Toni Jelavić pak ističe kako je ozračje u momčadi sjajno i da nema dvojbe kako su željni i spremni vratiti naslov u Makarsku. I ove dvije ekipe nisu imale većih poteškoća u četvrtfinalnom srazu, Novo Vrijeme je sa dvije pobjede ispratilo Vrgorac iz natjecanja, 3:2 kod kuće, te 4:5 u gostima nakon produžetaka, dok je Crnica izbacila Alumnus sa 5:4 doma i 1:2 vani.

Nema sumnje da su pred nama dva sjajna ogleda i velika borba za finale, a valja istaknuti još i da je ovo prvi put u povijesti da su sve četiri ekipe prošle četvrtfinalne oglede sa dvije pobjede.

Prvi susret možete pratiti na Arena Sport 1 sa početkom u 19h.