Liga prvaka miljama daleko: Sheriff razbio bezidejni Dinamo

FOTO: ARENA SPORT HRVATSKA

Potop Dinama u Moldaviji, a kako su plavi izgledali na terenu, dobro su i prošli. Apsolutno zaslužena pobjeda Sheriffa 3:0 protiv nemoćnog, bezidejnog i slabog Dinama. Vidljiv je bio izostanak Ademija i Lauritsena u defanzivnoj fazi igre, a domaći su to itekako znali iskoristiti.
Prva velika prilika za Sheriff u sedmoj minuti.

Odlična lopta kroz srce obrane Dinama za Luvannora koji u situaciji jedan na jedan pogađa stativu. Puno sreće za Dinamo. U 18. minuti nakon kratkotrajne provjere VAR-a, srećom po Dinamo nije dosuđen penal za Sheriff, iako je lopta pogodila u ruku Teophila. U 20. minuti novi problemi za Dinamo. Ozlijedio se i Dino Perić, pa je na njegovo mjesto ušao Moubandje.


Dinamo se prvih dvadesetak minuta nije sastao sa loptom i samo uz puno sreće nisu u rezultatskom minusu.


Najveća prilika za Dinamo u prvom poluvremenu u 34. minuti. Ivanušec je sjajno odigrao Majera u 16 metara, međutim lopta upućena u praznu mrežu nije imala dovoljno snage i braniči Sheriffa su to uspjeli očistiti. Minutu kasnije Traore je okušao udarac sa 25 metara, ali lopta odlazi malo iznad grede.


U prvoj minuti sudačke nadoknade Sheriff je okrunio svoju bolju igru u prvom poluvremenu. Odlična dubinska lopta Cristiana pronalazi Traorea koji mirno zabija pored nemoćnog Livakovića za 1:0.


Nije dugo trebalo u drugom poluvremenu da Sheriff poveća vodstvo na 2:0. Odlična akcija Yansanea koju iz voleja sa deset metara posprema Kolovos pored još jednom nemoćnog Livakovića. Sve opasniji domaćin nakon drugog gola.

Odličan pokušaj Ivanušeca sa 18 metara u 61. minuti, ali njegov pokušaj u donji desni kut jedva brani Athanasiadis. Dvije minute kasnije Krznar vadi iz igre Majera i Mišića, a na teren šalje Menala i Gojaka.

Dobra prilika za Dinamo u 73. minuti koju su kreirali Menalo i Ivanušec, ali vratar Sheriffa je bio spreman na to. Dubinska lopta Luvannora koja je izbacila cijelu Dinamovu obrannu pronalazi Traorea, koji bez većih problema povisuje rezultat na 3:0. Mogao je Sheriff do kraja susreta otići i na 4:0, međutim stopostotnu situaciju Yansanea brani Livaković.