Juniori Šibenika prvi izborili Prvu HNL

Prvu utakmicu za ulazak u elitu odigrali su Karlovcu momčadi Šibenika i Jadrana iz Poreča. Mladi Šibenčani visokom su pobjedom od 6:0 osigurali ulazak u 1. HNL za juniore. Momci iz Jadrana nemaju vremena dugo očajavati jer čeka ih nova prilika za ulazak u 1.HNL protiv Bjelovara. Utakmica je na rasporedu 23. lipnja, a igrat će se opet u Karlovcu.

Naime kako je u ždrijebu bilo pet predstavnika, momčad Bjelovara čekala je poraženog iz današnjeg susreta. Dočekala je Jadran iz Poreča koji će tako imati još jednu priliku izboriti ulazak u prvoligaško društvo.

Juniori Šibenika dominirali su od samog početka utakmice, a za sjajan ulazak u susret pobrinuo se Lopez pogotkom u 12. minuti. Jadran se u susret mogao vratiti u 19.minuti, no nisu iskoristili kazneni udarac. Ono što je propustio Jadran, iskoristio je Šibenik. U 25.minuti s bijele točke siguran je bio kapetan Šibenika, Doni Grdić za 2:0.

U nastavku Šibenčani su zabili još četiri pogotka za visoku i zasluženu pobjedu. Redom su zabijali Lopez, Šupe, da bi u sudačkoj nadoknadi pogotke nadodali Ugrina i Josipović.

ŠIBENIK U19 – JADRAN POREČ U19 6:0 (Lopez 2x, Grdić, Šupe, Ugrina, Josipović)