Juniori Hajduka osvojili turnir u Vranjicu, Solin treći

Domaći Omladinac nije uspio obraniti titulu na 18. Memorijalnom turniru Slaven Jurić, u finalu su bolji bili juniori Hajduka. U borbi za treće mjesto Solin je slavio protiv Zagore, no krenimo redom.

Prva utakmica na rasporedu bila je između Solina i Zagore iz Unešića. Bolje su počeli Solinjani što im se vrlo brzo isplatilo, u 22. minuti nakon odbijanja od golmana glavom pogodak na prazna vrata postiže Laušić. Solinjani ne staju i u 40. minuti udvostručuju prednost, nakon gužve u petercu igrač Zagore je postigao autogol. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Solina 2-0.

Početkom drugog poluvremena Solin propušta priliku i za treći gol, pogađaju gredu. Tada u igru ulazi bivši reprezentativac Gabrić i igra Unešićana naglo ide na bolje. Gabrić radi nekoliko prodora, a jedan se isplatio, u 66. minuti kada smanjuje na 2-1. U 80. minuti konačnih 3-1 za Solin postavlja Dujmović udarcem iz blizine. Do kraj se rezultat nije mijenjao, iako je Solin u preostalim minutama imao inicijativu.

Odmah nakon što je završila utakmica za treće mjesto uslijedila je finalna utakmica između Omladinca i juniora Hajduka. Njen početak nije bio pretjerano zanimljiv pa smo više od trideset minuta gledali ne baš sadržajnu utakmicu. Tada slijedi buđenje jer Hajduk nakon kontre prvi trese mrežu, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. Igrala se 40. minuta kada vidimo prvi gol na utakmici, Ljubičić je pospremio loptu u mrežu. Do kraja poluvremena (44. minuta) nakon sjajno odigrane lopte s očima Radić se nalazi sam ispred golmana i postiže gol za izjednačenje. Domančić ponovno dovodi goste u prednost u 66. minuti za 2-1, ali Vranjičani izjednačuju. Strijelac je bio Banić Škojo u 75. minuti, a pogodak je prvo bio poništen zbog signaliziranja zaleđa pomoćnog sudca, ali je glavni sudac ipak priznao gol za 2-2. Hajdukovi juniori su stvarali pritisak na vrata Hajduka, Omladinac je posljednje četiri minute zbog crvenog kartona igrao s igračem manje, ali ni to im nije bilo dovoljno da po treći put dođu do vodstva i vjerojatno osvajanja turnira. Mreže su mirovale i uslijedili su jedanaesterci. U trileru jedanaesteraca precizniji su bili gosti (4-3) u pet serija i zasluženo doma nose trofej.

Ovo je prvi put u povijesti turnira da je neka od momčadi Hajduka osvojila turnir, apsolutni rekorder je Solin koji ga je osvajao jedanaest puta.

Finale: Omladinac Vranjic – Hajduk Split juniori 2-2 (3-4 jedanaesterci)
Za 3. mjesto: Solin – Zagora Unešić 3-1

Konačni poredak:
1. Hajduk Split juniori
2. Omladinac Vranjic
3. Solin
4. Zagora Unešić