Josip Colarić prognozira 16.kolo 3.HNL Središte

Vrbovec igra jednu sasvim drugačiju polusezonu u odnosu na onu prošlu kada su u prvom dijelu prvenstva skupili svega pet bodova. Od dolaska trenera Biškupa Vrbovec je jedna sasvim nova momčad, zaredali su se uspjesi, u posljednjem kolu kod prvaka su izborili ostanak u ligi, a ove polusezonu pri vrhu su tablice. Osim Biškupa velike zasluge za takav uzlet imaju braća Colarić (Josip, Domagoj i Kristijan), koji su postali zaštitni znak ove ekipe. Najstariji od njih, Josip, prvi je strijelac momčadi i treći strijelac lige.

– Prošle sezone problem je bio u toj prvoj polusezoni, u kojoj smo skupili svega 5 bodova. Koštale su nas ozljede, korona.. U nastavak sezone ušli smo pojačani, kako igračima tako i trenerom. Ove smo sezone hvala Bogu svi ostali na okupu i to je razlog naših dobrih igara. Sigurni smo u sebe i znamo da možemo svima pomrsiti račune. – kaže naš prognozer za ovo kolo Josip Colarić.

Primjetili smo da je u posljednjih nekoliko kola izostao iz početne postave.

– Da, riječ je o taktičkoj zamisli trenera, jedan od razloga je i igra mlađih igrača. Bitno je da ja odradim svoje kada uđem u nastavku.

To je najbolje pokazao u domaćoj utakmici protiv Dugog Sela kada je u nastavku utakmice režirao veliku pobjedu svoje momčadi. Uz njegove igre ovu sezonu obilježio je i brat mu Domagoj. Svatko ko je gledao Vrbovec može zaključiti kako je Domagoj jedan od boljih veznjaka u ligi, pa je čudno kako njih dvojica nisu u nekom drugoligašu. Mjesta bi trebalo biti za tu kvalitetu…

– Nije da ne razmišljamo o višem rangu i Domagoj i ja, ali ovdje smo stvarno sretni, Vrbovec je naš klub, naš dom, volimo ga, ljudi iz grada nas poštuju i mi im vraćamo na najljepši mogući način. Ponuda je bilo iz 2.HNL, većina nas igrača zna kako se radi u 2.HNL i što nije dobro. Zato nam je draže ostati u 3. ligi i igrati kudikamo atraktivniji i opušteniji nogomet iz ljubavi. Nije sve ni u novcu. Uostalom Vrbovec ima cilj biti u samom vrhu tako da ni ovdje ambicije ne nedostaje – rekao je Josip Colarić i bacio se na prognozu.

Gaj Mače – Vrbovec 2

Gaj je odlična momčad, ali kao sportaš očekujem pobjedu svoje momčadi.

Kurilovec – Trešnjevka 1

Očekujem tvrdu utakmicu ali ipak dajem prednost domaćinu.

Karlovac – Dugo Selo 1

Dajem prednost Karlovcu zbog domaćeg teren, ali i zbog velike kvalitete u koju sam se imao prlike uvjeriti u prvom kolu.

Segesta – Ponikve 1

U derbiju začelja kao glavnu prednosti vidim domaći teren.

Ravnice – Maksimir 1

Znam da je to veliki derbi. Dajem prednost Ravnicama jer su mi se jako svidjeli kako igraju.

Vrapče – Petrinja 1

Vrapče ove sezone igra ludo i mislim da su kvalitetnija momčad.

Bistra – Lučko X

Neugodno gostovanje za Lučko, ali i neugodan protivnik za Bistru. Najizglednije je da će susret završit bez pobjednika.

Trnje – Lukavec 1

Sve osim pobjede Trnja bi bilo iznenađenje

HAŠK – Zagorec 2

Respektiram domaćina, ali prednost dajem ipak lideru prvenstva.