Jerko Leko postaje trener novog drugoligaša

Denis Bezer više nije trener novog drugoligaša Jaruna. Kako saznajemo na trenerskoj poziciji Jarun će u debitantskoj sezoni 2.HNL gotovo sigurno voditi Jerko Leko. Konačna potvrda trebala bi stići kroz dan. Leko je dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio juniore Lokomotive, prošle sezone kratko je zasjeo na klupu Hrvatskog dragovoljca, ali je po odlasku Gorana Tomića s klupe Lokomotive vrlo brzo povučen na trenesko mjesto prve ekipe Lokomotive.

Na Lokomotivinoj klupi u 11 utakmica, osvojio je osam bodova uz omjer od dvije pobjede, od koje je najvrijednija ona protiv Hajduka na Poljudu. Uz dvije pobjede Lokosi su s Lekom na klupi upisali i dva remija, te sedam poraza. Presudili su mu dva visoka poraza na domaćem terenu od Šibenika (0:4) i Osijeka (0:3). Na klupi ga je naslijedio Samir Toplak koji je uspio Lokose ostaviti u Prvoj HNL.

U stručnom stožeru uz Leku trebalo bi sjediti još jedno poznato nogometno ime. Riječ je o Kristijanu Polovanecu. Što se tiče pojačanja za novu sezonu Leko bi sa sobom trebao dovesti nekolicinu mladih Lokomotivnih igrača na posudbu, spominje se i dolazak veznjaka Dujmovića iz trećeligaša Maksimira, te mladi stoper Ivan Bošnjak iz Mladost Ždralova.

Sigurno je da tu ambiciozni predsjednik Jolić neće stati i da će još koji kvalitetni igrač stići u Jarun. Slavljeničku momčad Jaruna iz prošle sezone napustili su već Mislimi, Tomšić, Čičković…

Pripreme za sezonu kreću 09. srpnja kada bi Jerko Leko trebao biti i službeno potvrđen. Do 14. kolovoza kada Jarun očekuje debitantski nastup u 2.HNL, momčad će odigrati nekolicinu prijateljskih susreta, a raspored prijateljskih Jaruna slijedi:

18.07. Lokomotiva – Jarun

21.07. Lučko -Jarun

24.07. Karlovac – Jarun

28.07. Rudeš – Jarun

31.07. Jarun – Mladost Ždralovi

04.08. Vrbovec – Jarun