Jarun bolji od Sesveta u ljepotici posljednjeg jesenskog kola

Utakmica na Kustošiji imala je sve što jednog navijača privlači na stadion, sedam pogodaka, dva kaznena udarca, iskljućenje, 11 opomena i prije svega borbenost i želja obje strane da stigne do pobjede. Ipak, Jarun je bio taj sretnik da je odnio pobjede i završio jesenski dio sezone sa pobjedom. Vjerujemo da iz stožera Jaruna nisu očekivali ovako uspješnu polusezonu. Za debitanta omjer od šest pobjeda, pet remija i četiri poraza više je nego zadovoljavujuć. S druge strane za Sesvete smo očekivali da će ponuditi puno više. Promjena trenera Babića na klupi i dolazak iskusnog lisca Branka Karačića nije urodio plodom i Sesvećani polusezonu završavaju u zoni ispadanja.

Jarun dolazi u vodstvo već u trećoj minuti, Bamba je izbacio Blaževskog na bok koji odličnim prizemnom loptom na drugoj vratnici pronalazi Dujmovića za novi pogodak sada drugog strijelca lige. Nisu Sesvete dugo bile u rezultatskom minusu. U devetoj minuti Sunagić je pronašao Mijića, ovaj si sam nabacio na škarice i atraktivno pogodio za 1:1. Jarun je u prvom dijelu izgledao puno bolje od gostiju.

Novo vodstvo stiglo je nakon kaznenog udarca koji je napravljen na sveprisutnom Bambi. Možda je sudac Kurtović malo olako dosudio najstrožu kaznu za Jarun, no pokazao je svoju dosljednost kada je u završnici utakmice isto svirao i za Sesvete. Siguran izvođač najstrože kazne za Jarun bio je Jugović za novo vodstvo domaćina. Novi pogodak Jaruna djelo je Groznice. Oreč je nespretno gurnuo loptu za Groznicu na 18 metara koji je odličnim prizemnim udarcem svladao Klemenčića na vratima Sesveta.

Tek što se krenulo u drugi dio Sesvete smanjuju na 3:2 i pokazuju kako neće faliti uzbuđenja ni u drugom dijelu utakmice. Tek netom što je ušao Marijanović je sjajno okrenuo braniče Jaruna i lijepo plasirao za smanjenje prednosti Jaruna. Nedugo nakon toga Dujmović je imao veliku priliku ponovno vratiti plus dva Jaruna. Sjajno ga je u prostor gurnuo Kelava, zaobišao je vratara no njegov udarac sa linije gola čisti Baltić.

Upravo Baltić ima glavnu ulogu u 54.minuti. Pobjegao mu je Kelava, a on ga nepotrebno povlači za potpuno opravdani drugi žuti karton na utakmici. Unatoč igraču manje Sesvećani se ne predaju, vode igru dok se Jarun povukao i prijeti iz kontri. Upravo je iz kontre stigla velika prilika za Brkića koji je sam izašao pred Klemenčića i odlučio se za slabo rješenje udarca točno u vratara Sesveta. Jarunčani nisu kažnjeni za propuštenu priliku Brkića već su stigli do novog pogotka u 87.minuti utakmice. Groznica je izveo slobodni udarac, dao povratnu loptu za Dobrića koji odličnim udarcem za osamnaest metara skida paučinu Klemenčićeva gola.

Iako su svi domaći navijači nakon novog pogotka odahnuli uvjereni kako su Sesvećani sigurno pali, gosti su ih uspjeli razuvjeriti. Samo minutu kasnije Mijića u svojih šesnaest ruši Jugović za novi kazneni udarac na utakmici. Montano zabija kazneni udarac iako je Bermanec umalo obranio udarac Kolumbijcu. Do kraja utakmice više nije bilo promjena, a gledatelji su sa zadovoljstvom mogli otići svojim domovima.

Jarun – Sesvete 4:3 (Dujmović, Jugović 11m, Groznica, Dobrić / Mijić, Marijanović, Montano 11m)