Jadranski derbi stiže u pravom trenu za Hajduk

Hajduk trenutačno izgleda možda i najbolje u HNL-u pored večerašnjeg suparnika Rijeku. Međutim Riječani stižu umorni nakon poraza od PAOK-a i pitanje je koliko rezerve imaju za četvrtu utakmicu u manje od dva tjedna.

‘ Čeka nas teška utakmica protiv vrlo jakog protivnika. To je izazov za nas, ali dobro smo pripremljeni. Protiv Hrvatskog dragovoljca vidjeli smo zreliji Hajduk, pogotovo momčadski. Vjerovali smo u pobjedu sve do kraja zato smo i uspjeli u tome. Očekujem da će Rijeka reagirati nakon ispadanja iz Europe. Mislim da će biti motiviranija. I mi smo takvi bili nakon neuspjeha protiv Tobola. Ali ne mogu sa sigurnošću znati kakva će biti Rijeka, možemo samo kontrolirati sebe. Nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača koji će doći u velikom broju, da će doći vidjeti ovaj Hajduk koji raste i da će nam pomoći da ostvarimo još jednu pobjedu u ovom nizu ‘ – između ostalog je istaknuo trener Jens Gustafsson.

Iza Hajduka je niz od četiri pobjede, a u današnjem derbiju neće moći računati tek na Kačaniklića i Vuškovića.

‘ Očekujemo zahtjevnu utakmicu kao i svaku. Imamo kvalitetu da možemo igrati sa svakom ekipom, vjerujem u našu ekipu i našu kvalitetu i da možemo pružiti još jednu dobru utakmicu. Hajduk je dobro ekipa s dobrim pojedincima i moramo biti kompaktni, rekao je Goran Tomić.

Rijeka je i dalje bez ozlijeđenih Labrovića, Murića i Smolčića.