Igrač Lokomotive pozitivan na Covid-19

Prva HNL nakon pauze zbog korona virusa ipak je odigrana do kraja uz male poteškoće, ali izgleda da nakon završetka sezone i kratkog odmora igrača dolazi do prvih problema s koronom. Naime, jedan od igrača Lokomotive je pozitivan, a mi vam donosimo priopćenje NK Lokomotiva:

Igrač NK Lokomotive, koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb sa povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19 , te je rezultat pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe.

Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a.

Bez obzira što igrač  nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu sa igračima prve momčadi  provest će se pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije. U narednom periodu prva momčad će trenirati u strogim uvjetima bez korištenja svlačionica, sa redovnim mjerenjem temperature u skladu sa protokolima UEFA-e i HNS-a. Igrači i stručni stožer će obaviti testiranje na COVID-19 tijekom tjedna i još u dva navrata prije utakmice 2. pretkola UEFA Lige Prvaka sukladno protokolu UEFA-e.    

Ostatak momčadi sukladno naputku epidemiološke službe nisu u obavezi primjeniti mjere samoizolacije. Bez obzira, treninzi, obaveze igrača, stručnog stožera, te radne zajednice odvijati će se po strožim mjerama. Nadležni epidemiolog nije procijenio elemente dodatnog rizika za klub ali je Radna skupina za povratak natjecanja HNS-a preporučila pojačan nadzor i dodatne higijenske i epidemiološke mjere

Podsjetimo, Lokomotiva u prvom kolu igra protiv Dinama na Maksimiru, a cijeli slučaj je tim gori jer to su dva naša kluba koja sudjeluju u kvalifikacijama za Ligu prvaka.