Igor Prijić za uvertiru u derbi 3.HNL Sjever: Vjerujem da već danas možemo osigurati naslov

Danas je na rasporedu veliki derbi 3.HNL Sjever u kojem će se susresti dvije najbolje momčadi u ligi. U Svetom Martinu na Muri, Polet će dočekati trenutno vodeću Mladost Ždralove. Polet u postupku licenciranja nije zatražio licencu za 2.HNL, stoga je sigurno da će Ždralovi u lipnju igrati kvalifikacije sa klubovima iz 3.HNL Središte (Jarun ili Trnje) ili Istok (Belišće, Vukovar, Marsonia). Usprkos tome sigurno je da će Ždralovi htjeti osvojiti i naslov prvaka, a to mogu ostvariti osvojenim bodom iz ovog susreta.  

Zamolili smo Igora Prijića ako bi nas mogao uvesti u derbi. Vjerojatno svaki ljubitelj niželigaškog nogometa zna tko je Igor Prijić. Za one koji ne znaju Igor je rođeni strijelac, napadač koji gdje god došao zabija kao na traci. U Vinogradaru je bio poput božanstva, a u njegovu nogometnu moć uvjerili su se i na Jarunu u kojem je bio u prvom dijelu sezone i gdje je ugradio 19 pogodaka. Zanimljivo, iako je otišao na zimu u Ždralove tek nedavno uspjeli su ga prestići kolege napadači Guja i Smrekar. Danas je u dresu Ždralova i tamo također nije zakazao, te je na sedam pogodaka iz 12 nastupa. Iako danas ne može nastupiti zbog opomena, Prijić će biti uz svoje kolege uz travnjak i bodriti ih na utakmici.  

CRONOGOMET: Što očekuješ od derbija protiv NK Poleta gdje igraju neki bivši prvoligaši poput Brezovca, Škvorca, Glavice? Koga bi izdvojio kao najopasnijeg po svoju ekipu?  

Vjerujem da je pred nama jedna odlična utakmica. Polet ima odličnu ekipu, ali vjerujem da možemo doći do pobjede i osigurati naslov već sutra. Kao što ste rekli u Poletu igra puno kvalitetnih igrača, ali mislim da je Josip Brezovec njihov najopasniji igrač.  

CRONOGOMET: Jeste li već razmišljali o kvalifikacijama? Koga bi voljeli izbjeći, a protiv koga igrati u kvalifikacijama za 2.HNL?  

Nismo razmišljali o drugima i svejedno je koji će nam protivnik biti. Moramo pobijediti tko god to bio za ulazak u 2.HNL.  

CRONOGOMET: S obzirom da si donedavno igrao u Jarunu koji je vodeća momčad Sredšta, sada si u Ždralovima koji su vodeća momčad na sjeveru. Kako bi usporedio te dvije lige i ekipe?  

Pa mislim da je 3.HNL središte ipak najjača liga od svih trećih liga. Što se tiče ekipa smatram da su podjednake, i ako se sretnemo u kvalifikacijama vjerujem da će odlučivati nijanse ili neki raspoloženi pojedinac s jedne ili druge strane taj dan.  

CRONOGOMET: Kakvi su uvjeti u Ždralovima? Znamo da predsjednik puno ulaže u klub i infrastrukturu.  

Uvjeti su odlični, sve je posloženo kako treba. Kad se napravi stadion i sve oko njega bit će to jedan od ljepših kompleksa u Hrvatskoj. Sukladno tome mi ćemo se svojim igrama pobrinuti da i momčad prati sjajnu infrastrukturu.  

CRONOGOMET: U karijeri si promijenio puno klubova, koji bi izdvojio kao najdraži i zašto? U svim tim klubovima igrao si sa mnoštvom kvalitetnih igrača. Koga bi izdvojio kao najbolje?  

To je svakako Vinogradar. Tamo sam proveo tri i pol najljepše godine u svojoj karijeri. Što se tiče suigrača na prvo mjesto bi stavio Vedrana Jugovića s kojim sam igrao u Osijeku, a u kojem je on i danas jedan od stožernih igrača, zatim Zoran Kvrzić s kojim sam također igrao u Osijeku. Za kraj bi ostavio Marka Povrženića, dugogodišnjeg kapetana Vinogradara i ikonu toga kluba.  

CRONOGOMET: Vidimo da ti je Vinograda posebno prirastao srcu. Kako bi opisao vrijeme provedeno tamo, odnos sa pokojnim predsjednikom Rubinićem?  

U Vinogradaru je tada igrala jedna odlična ekipa i klapa prije svega. Vjerujem da po kvaliteti igrača, ta momčad se mogla nositi s prvoligaškim ekipama. S predsjednikom Rubinićem imao sam više nego korektan odnos. Poštivali smo jedno drugo i zato smo tako dugo i surađivali. Nažalost po mene i svih mojih bivših suigrača prerano je preminuo. Time je izgubio i nogomet jer je bio jedan od najvećih fanatika i zaljubljenika u nogomet koje sam upoznao.  

CRONOGOMET: Postoji li nešto što bi promjenio u svojoj karijeri?  

Neznam stvarno, bilo je i lijepih i ružnih trenutaka ali sve u svemu sad mogu bit zadovoljan s ovim što sam postigao. Iako naravno uvijek je moglo bolje da sam neke odluke donio drugačije ali vrijeme više ne mogu vratiti.  

CRONOGOMET: A sad za mlade napadače možeš li otkriti koji je tvoj recept za takvu zavidnu golgetersku statistiku?  

Nema recepta jednostavno se uvijek nađem na pravom mjestu u pravo vrijeme!  

CRONOGOMET: Imaš li već neke planove za iduću sezonu?  

Ne volim planirati unaprijed, vrijeme će pokazat gdje će me budućnost odvesti.  

Hvala Igoru što je izdvojio vrijeme za Cronogomet. Njemu i Ždralovima želimo sreću u kvalifikacijama za 2.HNL.