I derbi kola u sjeni VAR-a

Osijek je u odličnom derbiju kola pobijedio Rijeku kod kuće 1:0 i zadržao prednost na vrhu ljestvice. No očito niti ova utakmica nije mogla proći bez sudačkih pogrešaka. U 8. minuti je zabio Abass, no nakon poduže provjere VAR-a dosuđeno je zaleđe Obregona u začetku akcije, da bi se kasnije na snimci uspostavilo kako su, čini se, u VAR sobi povukli linije na krivog obrambenog igrača Osijeka.

U 17. minuti i ključan trenutak susreta, gol za Osijek kakav smo vidjeli već nebrojeno puta u zadnjih godinu dana. Centaršut sa desne strane Bartoleca na glavu Miereza koji neumoljivo zabija pored nemoćnog Prskala. Rijeka je također imala svoje prilike, posebno su opasni bili Ampem i Abass, no falilo je mirnoće u završnici.
Posljednjih pola sata je Tomić promijenio sustav igre u 4-2-3-1, no ni to nije imalo previše učinka. Falio je kod Rijeke zadnji pas koji se očekivao od Murića i Pavičića, no Osijek je danas imao odgovor na sve.

Pred Rijekom je već za četiri dana dvoboj kvalifikacija za Konferencijsku Ligu u Grčkoj kod PAOK-a, dok Osijek idućeg vikenda gostuje u Puli kod Istre 1961.

NK OSIJEK – HNK RIJEKA 1:0 (Mierez)