Hrvatski dragovoljac s gotovo cijelom novom postavom napada 1.HNL

Povratak kultnog HNL kluba iz Sigeta u prvoligaško društvo nakon sezone 13/14. popraćen je sa dosta euforije, a sada se tek pravi izazovi nalaze pred trenerom Miroslavom Kuljancem i igračima. Na prvu igrački kadar je dosta tanak i biti će potrebno pravo čudo da se status prvoligaša i zadrži, međutim najavljuju se nova pojačanja i tu sigurno priči nije kraj.

Bez obzira na priljev velikog broja igrača, dakle, igrača s različitim običajima, ozračje u momčadi je odlično. Svi igrači koji su krenuli s nama odradili su pripreme baš onako kako treba i što se tjelesne pripreme tiče svi će imati odlične fizičke temelje za realizaciju svojih igračkih sposobnosti. Međutim, s obzirom na veliki priljev igrača sa strane prije i za vrijeme priprema, primorani smo momčad stvarati u hodu, što nam je trenutačno zbog uigranosti najveći problem. To je dobro jer ću prije svake utakmice igrače podsjećati na te, nazovimo ih tako, ulične prognoze gdje su nas svi već otpisali i tako ću ih pokušati najviše motivirati – podvukao je na kraju trener Kuljanac.

Dio priprema su odrađeni na Kupresu gdje su odigrane i neke prijateljske utakmice, a pregled svih pripremnih utakmica vam donosimo u nastavku:
Lokomotiva – Hrvatski dragovoljac 2:1

Rijeka – Hrvatski dragovoljac 3:0 (Liber, Galović, Bilić)

Zrinjski – Hrvatski dragovoljac 2:2 (Mašić, Silić / Veljača, Sekulić)

Posušje – Hrvatski dragovoljac 4:3

Široki Brijeg – Hrvatski dragovoljac 2:2 (Stanić x2 / Sekulić, Karoglan)

Hrvatski dragovoljac – Hermannstadt 1:0 (Teklić)

Hrvatski dragovoljac – Kustošija 4:0 (Teklić, Karoglan x2, Skorup)

Prijelazni rok je bio izuzetno aktivan, a s obzirom da je još uvijek veliki broj igrača u klubu, teško je definirati konačni roster za novu sezonu. Pregled onog sigurnog dijela transfera vam donosimo u nastavku:

Došli: Mario Veljača (Solin), Filip Jazvić (Cibalia), Jakov Bašić (Dugopolje), Bruno Karoglan (Lokomotiva), Stipe Vulikić (Solin), Martin Sekulić i Domagoj Babin (Osijek II), Ivan Mamić (Međimurje), Vinko Petković (Varaždin), na posudbi iz Hajduka Tonio Teklić, Dino Skorup i Mark Bushaj, Kiril Kosarev (posudba iz Rubina), Nue Nreca (Rehoveci), Tin Hrvoj (posudba iz Dinama), Domagoj Franić (Solin), Luka Viduka (posudba iz Lokomotive), Josip Gačić (Zrinjski).

Otišli: Ante Oreć i Raul Florucz (kraj posudbe iz Lokomotive), Patrik Braun (kraj posudbe iz Dinama II), Ivan Stjepanović (Rudeš).

Sezona za Dragovoljac počinje na gostovanju kod Istre gdje se svakako nadaju bodovima, potom im u goste stiže Dinamo, pa putuju na noge u susjedstvo Lokomotivi.