Hrvatska odigrala hrabro, nažalost ispala od Španjolske s Eura

Jako dobro prvo poluvrijeme je odigrala Hrvatska mlada reprezentacija, bez puno grešaka, te sa nekoliko polu prilika preko uglavnom preko Majera i Ivanušeca. Španjolci nisu pokazali previše u prvih 45. min. Čekali su svoju priliku uz terensku inicijativu ali bez stvorene prave prigode za gol. Niti u drugom poluvremenu se previše toga nije promijenilo. Jako dobro su taktički utakmicu pripremili jedan i drugi izbornik i vidjelo se da će nijanse odlučivati.

A onda jedna nespretnost Vuškovića nakon prodora Gila i Španjolci dolaze do vodstva u 66. minuti preko Puada, igrača koji je ušao u igru svega nekoliko minuta ranije. Nakon toga pritiska Hrvatske međutim bez prave prilike, dok s druge strane Španjolci su se svjesno povukli i čekali svoju priliku iz kontre koja je došla u 84. minuti međutim Pino nije uspio riješiti pitanje pobjednika sa šest metara. Jedna naizgled bezazlena situacija u posljednjim trenutcima susreta donijela je Hrvatskoj izjednačenje. Kada se činilo da je putnik u polufinale riješen, Biuk se zabio u kazneni prostor gdje ga s leđa ruši Guillamon i to je jedanaesterac za Hrvatsku, kojega u posljednjoj minuti susret sigurno realizira Luka Ivanušec.

U produžetke je Hrvatska ušla sa nešto više samopouzdanja, međutim prvu dobru priliku imaju Španjolci preko Villara, no Šemper sigurno brani njegov šut sa 17 metara. Još jedna velika prilika na samom kraju prvog produžetka za Španjolce preko Puada koji je natrčao na povratnu loptu, međutim bio je zamalo neprecizan. U 110. minuti sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Španjolaca, opet je u prvom planu bio Biuk kojega ruši s leđa branič Španjolske, međutim sudac je procijenio da je prvo igrao loptom i da nema novog kaznenog udarca za Hrvatsku.
Samo minutu kasnije novi gol Puada. Jedna duga lopta na koju nije najbolje reagirala Hrvatska obrana, a Puado nakon mini slaloma zabija u nebranjenu mrežu za konačni rezultat i veliko polufinale.

Hrvatska je odigrala hrabru i sjajnu utakmicu protiv favorizirane ekipe što se ni po čemu nije moglo vidjeti na terenu i stoga im treba čestitati na borbi i zalaganju. Bravo Hrvatska.