Hrvatska futsal reprezentacija saznala protivnike na nadolazećem EURU

FOTO: UEFA

Hrvatska futsal reprezentacija na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj koje je na rasporedu u siječnju i veljači 2022. godine igrati će u skupini s Rusijom, Poljskom i Slovačkom. Tako je odlučio ples kuglica održan u Zeistu u kampu Nizozemskog nogometnog saveza.

Hrvatska će nastup na Euru otvoriti 21. siječnja utakmicom protiv Poljske u dvorani Ziggo Dome u Amsterdamu, 25. siječnja u istoj dvorani igrati protiv Rusije, a treću utakmicu u skupini odigrati u dvorani Martini Plaza u Groningenu 29. siječnja.

U slučaju plasmana u četvrtfinale Hrvatska će za protivnika imati jednu od dviju prvoplasiranih momčadi iz skupine D (Gruzija, Španjolska, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina) i igrati u Amsterdamu 1. veljače.

– U načelu sam zadovoljan ždrijebom, iako moramo biti svjesni da na Europskom prvenstvu nema laganih protivnika i utakmica. Rusija je nedvojbeno prvi favorit skupine, iako su sve naše dosadašnje međusobne utakmice bile neizvjesne. Međutim, našu šansu ipak moramo prvenstveno tražiti u utakmicama protiv Poljske i Slovačke. Vjerujem u momčad i u našu kvalitetu, uz ozbiljan pristup možemo se nadati plasmanu u četvrtfinale – rekao je izbornik hrvatske futsal reprezentacije Marinko Mavrović istaknuvši kako je najbitnija utakmica otvaranja protiv Poljske.

Europsko prvenstvo u futsalu održat će se od 19. siječnja do 6. veljače iduće godine u Amsterdamu i Groningenu.

Skupina A: Nizozemska, Srbija/Bjelorusija, Ukrajina, Portugal.

Skupina B: Kazahstan, Italija, Slovenija, Finska.

Skupina C: Rusija, Poljska, Slovačka, HRVATSKA.

Skupina D: Gruzija, Španjolska, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina.

Izvor: HNS