Hrvatska danas otvara EURO utakmicom protiv Engleza

Čini se da je ususret otvaranja ovog Eura za Hrvate Zlatko Dalić otklonio sve sumnje oko početnih 11 za utakmicu protiv Engleske. Kao povučeni napadač trebao bi startati Kramarić koji se ipak izborio za mjesto ispred Petkovića, na desnoj strani vjerojatno će započeti Kovačić dok bi u samom napadu trebao igrati Rebić. Na lijevoj strani obrane će izgleda ipak prednost dobiti Gvardiol, što i ne iznenađuje s obzirom na predstavu protiv Belgije.

Mi smo svjesni da igramo veliku utakmicu protiv velike ekipe i opasnosti će biti sa svih strana, na obje strane. Želimo pokazati kompaknost, borbenost, moć i zajedništvo na terenu, te naravno da se nismo došli samo braniti, želimo dobar start i samopouzdanje za nastavak natjecanja. Želimo kroz posjed lopte stvarati prilike i to iskoristiti, ali ponavljam, bit će jako teško i toga smo svjesni – najavio je susret izbornik Dalić.

Kod Southgate-a postoji puno više nepoznanica pred ovu utakmicu i znatno veći pritisak javnosti, jer ipak se igra otvaranje na njihovom Wembleyu. Maguire sigurno neće startati ovu utakmicu, pred samo prvenstvo se ozlijedio i Alexander-Arnold, za Hendersona u veznu liniju je čini se još ipak malo pre rano, međutim tamo su manje brige po izbornika jer ima veću širinu. Ono o čemu Southgate razmišlja je mogući start sa tri u zadnjoj liniji, međutim s obzirom na izbor bočnih igrača, to je malo vjerojatno. Potencijalne zamjene nisu pretjerano impresivne kao kapetan Uniteda, nameću se Mings i Coady kao jedine potencijalne opcije. S druge strane, u prednjoj liniji ima čini se i viška opcija, pa tu se dolazi do pitanja koga uvrstiti iza Kanea. Foden, Mount, Grealish su logična tri izbora, međutim tu su još Rashford i Sancho koji bi također mogli startati.

Moramo pokazati da ova ekipa ima ono što je potrebno za pobjedu. Neki naši mladi igrači već sada imaju iskustvo igranja velikih utakmica. Turniri se vrte oko toga da pogodite pravu formu u pravo vrijeme i mi moramo pokazati sve što imamo u iduća četiri tjedna – kazao je izbornik tri lava Southgate.

Kako bi Hrvatska postava trebala izgledati u utakmici s Englezima: