HAJDUK U EUROPI NI DO GOSPE: Tobol razbio i osramotio Hajduk

FOTO: HNK HAJDUK

U prvom poluvremenu se nije previše toga lijepog moglo vidjeti. Hajduk je ostavio dojam da su ovdje došli odraditi posao, međutim domaćin je imao druge planove. Po jednu dobru priliku smo vidjeli sa svake strane u prvom poluvremenu. U 22. minuti je Sergejev mogao dovesti Tobol u vodstvu, međutim pucao je malo pored gola, dok je s druge strane Sahiti imao najbolju priliku u 38. minuti međutim sa istim rezultatom.

A onda u drugom poluvremenu šok i nevjerica za Splićane. U samo desetak minuta je Tobol zabio tri puta, prvo u 56.minuti kada je šut Jovančića ušao više sretno nego spretno iz odbijanca, što je prevarilo Kalinića za 1:0. Svega pet minuta kasnije pritisak Tobola je urodio plodom, jedna lopta se našla iza obrane Hajduka gdje ju je mirno dočekao Sergejev i zabio za 2:0. U 67. minuti isti igrač poentira glavom za visokih 3:0.

Ali tu priči nije kraj, u 70. minuti je Sahiti izborio kazneni udarac, a Krovinović nije bio precizan, obranio mu je vratar Mokin. A onda kada se činilo da je priči kraj, Sahiti se najbolje snašao nakon gužve u 16-m i u 94. minuti zabio za produžetke.

U prvom produžetku nismo vidjeli ništa posebno niti sa jedne strane, međutim Hajduk je ipak ostavio nešto bolji dojam u prvih 15 minuta.
Pred kraj drugog produžetka kada se već mislilo da će se ići na raspucavanje sa bijele točke, Tagybergen, igrač koji je ušao u 87. minuti puca sa velike udaljenosti i odvodi Tobol u iduće kolo.