Hajduk stigao do prve pobjede u Velikoj Gorici

U odličnoj nogometnoj atmosferi i gotovo punom stadionu u Velikoj Gorici domaća Gorica dočekala je Hajduk. Obje momčadi u najavi susreta istakle su da u ovom dvoboju žele do sva tri boda. U tom naumu uspjeli su Splićani kojima je trebalo devet utakmica da se iz Velike Gorice u Split vrate s punim plijenom. Za Splićane su zabijali Mlakar, Vuković i Livaja, dok je ipak samo nadu u povratak Gorici dao Lovrić.

Možda je želja za pobjedom obje ekipe razlog što smo gledali tvrdu i tešku utakmicu sve do gola u 30. minuti kada Hajduk sjajno kombinira, lopta dolazi do Mlakara koji prekrasno zabija za 1:0 Splićana i velikog slavlja Bilih. Nakon toga utakmica biva sve bolja pa već dvije minute kasnije Biuk sjajno prolazi, ali odlazi previše u stranu.

A onda u 41. zamalo 0:2. Livaja je najviši na ubačaj Krovinovića, ali pogađa vratnicu. Minutu kasnije Gorica pogađa vratnicu. Kristijan Lovrić ubacio je loptu, na nju je došao Steenvoorden, ali Posavec uz pomoć grede spašava Splićane od izjednačenja. I onda kad se mislilo da se na odmor odlazi s 1:0, Josip Vuković zabija golčinu za 2:0. Livajin ubačaj igraci Gorice su očistili, ali lopta dolazi do Vukovića koji sjajno s 20tak metara pogađa za 2:0.

Splićani ulaze opušteno u drugo poluvrijeme, pa Gorica preuzima inicijativu. Vrlo brzo Lovrić dobiva priliku iz slobodnog udarca na dvadesetak metara, no njegov udarac odlazi nebu pod oblake što je prava rijetkost kada je kod lopte Lovrić. Ipak svoj loš pokušaj iz slobodnog udarca Lovrić ispravlja u 56. minuti kada na asistenciju Matara zabija u bliži kut Posavca za vraćanje utakmice u rezultatsku neizvjesnost. Samo par minuta kasnije Mitrović ima novu priliku, ali ovaj put Posavec uspješno zatvara prvu stativu i njegov udarac odbija u korner. Hajduk opasno živi pod pritiskom Goričana.

Ipak intezitet utakmice kako se utakmica bliži kraju pada, domaći napadi počinju jenjavati, dok s druge strane na scenu stupa ponovno Marko Livaja. Prvo je nakon kombinacije s Dolčekom, sjajnim udarcem pogodio samo stativu, da bi u 87. minuti na asistenciju Mlakara probio domaćeg vratara Banića za konačnih 3:1 pobjedu Hajduka. Još jedna odlična predstava Marka Livaje.

HNK GORICA – HNK HAJDUK 1:3 (Lovrić / Mlakar, Vuković, Livaja)