Hajduk skoro prosuo bodove protiv Hrv. Dragovoljca

Hajduk je teškom mukom stigao do tri boda protiv Hrvatskog Dragovoljca tek u 95. minuti. Cijeli susret se igralo samo ispred jednoga gola, crni su dobro odolijevali svim napadima, ali na kraju ipak uzalud.

Sve prilike koje je danas Hajduk imao bi bilo teško prebrojati, pa ćemo ih dočarati kroz par statističkih podataka. Posjed lopte 73-27% u korist Hajduka, omjer udaraca po golu 22-2, korneri 12-1, dodavanja 604-238…..

Zvonimir Šubarić je bio prvo ime Dragovoljca večeras, obranio je nekoliko jako teških lopti, a u par navrata mu je pomogao i okvir gola. Doduše valja istaknuti i nesportska izležavanja igrača Dragovoljca u zadnjih deset minuta kojima su pokušali ukrasti što više vremena, ali na kraju im se možda baš to i obilo o glavu velikom sudačkom nadoknadom od čak sedam minuta.

Pobjedu Hajduku i vrlo vjerojatni spas na klupi Gustafssona donio je stoper Stefan Simić u 95. minuti, nakon kornera i jedne spuštene lopte na drugu stativu, najbolje je reagirao i zakucao loptu u mrežu Simić.

Ovom pobjedom se Hajduk izjednačio na vrhu tablice sa Osijekom. Obje ekipe sada imaju po 13 bodova, ali Osijek ima utakmicu manje koju će odigrati sutra protiv Istre 1961.