Hajduk se pojačao mađarskim reprezentativcem

FOTO: HNK HAJDUK

Hajduk je doveo 32-godišnjeg desnog beka mađarske reprezentacije Gerga Lovrencsicsa koji je stigao u Split kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Ferencvarosem. S obzirom da je nastupao za reprezentaciju Mađarske na EURO-u, momčadi Hajduka će se priključiti na pripremama u nedjelju.

Nogometnu karijeru je započeo u Budafoki MTE, a od mađarskih klubova nastupao je još i za Pecsi MFC, Lombard-Papa TFC, te već spomenuti Ferencvaroš s kojim je osvojio tri uzastopna naslova prvaka kao kapetan, te jedan kup Mađarske. Prije Ferencvaroša je igrao za poljski Lech Poznan sa kojim je također osvojio naslov prvaka Poljske i Superkup. Do sada je odigrao nešto manje od 400 službenih utakmica za različite klubove i reprezentaciju, te je pri tom zabio 43 pogotka i upisao 78 asistencija. Za reprezentaciju Mađarske nastupao je u 44 susreta.

Sretan sam zbog potpisa za Hajduk, znam da se radi o Klubu s najvećom tradicijom u Hrvatskoj, ja tražim i želim uspjeh te je lako bilo donijeti ovu odluku kad sam shvatio da se klupski i moji ciljevi podudaraju. Iza mene je nekoliko jako uspješnih godina, posebno zadnje tri sezone u kojima sam osvojio četiri trofeja. To nije lagan posao, ali je velika emocija, vrijedno iskustvo za mene i to je ono što ću pokušati prenijeti na Hajduk – izjavio je Gergo nakon potpisa ugovora za službene stranice kluba.