Hajduk pojačao obranu stoperom Benfice

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Hajduk i portugalska Benfica dogovorili su posudbu 24-godišnjeg stopera Francisca Reisa Ferreire Ferra do kraja aktualne sezone uz opciju produljenja na još jednu sezonu. Nakon što je uspješno prošao liječničke preglede, Ferro je danas na Poljudu potpisao ugovor s Bijelima. U Hajduku će nositi dres s brojem 97, a treninzima prve momčadi bi se trebao priključiti sutra. 

Nogometnu karijeru započeo je u Benfici za koju je odigrao 70 službenih utakmica, a ima iskustvo igranja i Lige Prvaka, te Europske lige. Na početku prošle godine otišao je na posudbu u španjolsku Valenciju gdje proveo pola sezone. 

– Na posudbu nam stiže igrač koji je produkt Benficine Akademije, bio je član portugalske reprezentacije kroz sve mlađe uzrasne kategorije, a našoj momčadi bi trebao donijeti kvalitetu više. Ponajprije zbog iznimnih nogometnih vještina, ali i iskustva igranja na najvišoj razini nogometa. S Benficom i igračem pregovarali smo već duže vrijeme, osjetili smo veliku strast, motivaciju i želju za napredovanjem te povratkom na raniju razinu kvalitete koju je pokazivao kao jedan od najvećih portugalskih talenata. Odabrao je Hajduk i naš projekt usprkos financijski izdašnijim ponudama te pokazao da se radi o skromnoj i karakternoj osobi kojoj je nogometni  razvoj u okruženju našeg kluba na prvom mjestu – rekao je za službene stranice sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.