Hajduk po iskupljenje protiv Šibenika

FOTO: HNK HAJDUK

Bogatu nogometnu nedjelju otvaraju Hajduk i Šibenik. Splićani će pred svojom publikom tražiti iskupljenje za novi europski podbačaj i poraz iz Kazahstana. Šibenik s druge strane traži prve bodove ove sezone. Bit će ovo treća uzastopna utakmica Šibenčana u gostima, razlog tome je zamjena domaćinstva Splićana i Šibenčana zbog radova na travnjaku Šubićevca.

FOTO: HNK Šibenik

Unatoč kratkom vremenu provedenom u Splitu, strateg Bilih došao je u situaciju da nema više prava na pogrešku.

Nakon velikog razočaranja u Kazahstanu od danas gledamo naprijed prema Šibeniku. Mislim da nam utakmica dolazi u pravo vrijeme. Želimo pokazati drukčije lice Hajduka, pogotovo što se tiče rezultata – rekao je na press konferenciji Gustafsson.

Šibenik nije dobro započeo prvenstvo, no to ni ne čudi jer je u prijelaznom roku znantno oslabljen. U prošloj sezoni uspjeli su pobjediti na Poljudu golom Sahitija, a upravo će sada Sahiti u dresu Hajduka prijetiti svojim bivšim suigračima.

Radili smo dobro ovaj tjedan i usvajali neke nove ideje trenera Rosasa. Siguran sam da možemo puno bolje od trenutnog, te da moramo početi realizirati svoje šanse koje stvaramo. Sigurno da nas čeka teška i zahtjevna utakmica protiv HNK Hajduk Split koji će sve napraviti da se iskupi za ispadanje iz Europe. Mi svoj cilj imamo, a to je da na Šubićevac donesemo prve bodove – najavio je susret stoper Šibenčana Ivica Batarelo.

Hoće li se Splićani barem malo iskupiti za poraz od Tobola, ili će Šibenčani do prvih bodova sezone… Odgovore ćemo dobiti danas nakon susreta sa Poljuda.