Hajduk dobio svoju žensku ekipu


HNK Hajduk dobio je konacno kako je bilo planirano i svoju žensku ekipu. To je bio jedan od prvih planova nove uprave na čelu sa predsednikom Lukšom Jakobušićem, time se Hajduk priključio mnogim velikim europskim klubovima koji ulažu u ženski nogomet.

Naime ugovor o suradnji je potpisan sa ŽNK Marijan koji je postao ŽNK Hajduk. Suradnja je potpisana na godinu dana sa potencijalne dvije godine u planu,nakon cega bi cure trebale postati sastavni dio velike hajdučke obitelji.

Predsjednik je izjavio ovako: U početku našeg mandata naveli smo osnivanje ženske selekcije kao jedan od ciljeva. Gotovo godinu dana smo skenirali situaciju u ženskom nogometu u Hrvatskoj i Splitu, razgovarali smo sa ŽNK Split i ŽNK Marjan, te nam je drago da smo se danas odlučili na ovu poslovno-tehničku suradnju koja je potpisana na godinu dana plus još potencijalne dvije. Nadam se da će za tri godine ŽNK Hajduk postati sastavni dio Hajdučke obitelji, a do tada ćemo im kao Klub pružati logističku podršku, dobit će naš visibility i ogroman marketinški potencijal. Oni će nastaviti raditi kao udruga, cilj za ovu sezonu je ulazak u prvu ligu, a sljedeće godine, uz snagu Hajduka i borba za vrh. Bolje rečeno, cilj je sve ono čemu teži Hajduk, a to je borba za naslove u svim selekcijama – istaknuo je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.

Klub će sa utakmnicama krenuti u rujnu iz druge lige te se vec u prvoj sezoni nadaju ulasku u najelitiji rang Hrvatsko-ženskog nogometa, a kasnije naravno kao sto je najavio i sam predsjednik žele biti u samom vrhu u domaćim čak i europskim okvirima.