Hajduk bez Livaje u Kazahstanu traži prolaz u sljedeći krug Konferencijske lige

FOTO: HNK HAJDUK

Nakon petosatnog leta nogometaši splitskog Hajduka stigli su u Kazahstan gdje će danas u 17 sati odigrati uzvratni dvoboj kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv domaćeg Tobola. Kao što znamo, Hajduk iz Splita ima prednost od 2:0 kad je oba pogotka postigao Ljubičić, a trener Gustafsson vjeruje da će njegova momčad proći dalje.

– Prvu utakmicu smo pobijedili 2:0. Znam da sam prije tog susreta rekao da bi bio zadovoljan s tim rezultatom. Mogli smo zabiti još koji pogodak, ali Tobol je jako dobra momčad – kazao je.

Nažalost po Bile nisu svi 100% spremni pa tako u Kazahstanu neće biti Marka Livaje.

– Neki igrači su izvan stroja zbog manjih ozljeda, a Marko Livaja ne ide na put. Radio je naporno da bude spreman, ali neće ići s nama – rekao je.

Mađar koji je sjajno asistirao za drugi gol Hajduka u Splitu Gergő Lovrencsics ima iskustvo igranja u Kazahstanu i upozorava na moguće opasnosti, ali i na to da ne treba pokušati čuvati prednost, nego pokušati pobijediti.

–  U europskim kvalifikacijskim susretima svaka je utakmica važna Igrao sam već ranije u Kazahstanu, znam koliko je teško tamo igrati zbog dugog puta, vremenske razlike. Idemo u Kazahstan pobijediti, a ne čuvati prednost – rekao je Lovrencsics.

Utakmica je na rasporedu u 17 sati po hrvatskom vremenu, a prijenos je na ArenaSport 1 i na platformi Hajduk Digital TV.