Gzira United na hrvatski pogon ponovno iznenađuje Europu

O ispadanju Osijka i Rijeke čuli smo i pročitali sve, pa se na tu temu ne treba vraćati. Za razliku od naših klubova, naši igrači u inozemstvu ostvaruju uspjehe. Donosimo priču o tri hrvatska neočekivana heroja s Malte. Darijan Žarkov, Marko Ćosić i Toni Kolega su u neviđenoj drami s dobro poznatom nam Gzirom United usred Niša izbacili velikog favorita Radnički. No, nije samo Gzira iznenadila, Hibernians i Hamrun također su izbacili svoje protivnike, tako da Maltežani trenutno imaju više predstavnika u Europi od nas.

Sa Darijanom Žarkovom, vratarom Gzire, pričali smo prije nekoliko mjeseci kada je preselio na taj mali otok usred Mediterana, tako da smo se ovoga puta odlučili za dirigenta obrane Marka Ćosića, dok će svoju priliku nakon izbacivanja Wolfsbergera naravno, dobiti i krilni napadač Toni Kolega.

Marko je u karijeri nosio dres brojnih prvoligaških HR klubova poput Intera iz Zaprešića, Hajduka, Hrv. Dragovoljca.

Nakon tijesne utakmice na Malti, u Nišu su odvijala prava drama. Jesu li se dojmovi slegli i koji je tvoj osvrt na te dvije utakmice?
Drama je bila u prvoj utakmici, nije bilo previše prilika, nažalost primili smo gol u zadnjim minutama i na kraju je završilo 2:2. Utakmica u Nišu bila je, usudio bih se reći jedna od najzanimljivijih u drugom pretkolu Konferencijske lige. Igrali smo super, disciplinirano i vjerovali u sebe do zadnje minute i to nas je na kraju nagradilo.

Slijedi Wolfsberger… Dobro poznat iz utakmica sa Dinamom od prije koju sezonu. Očekivanja?
Wolfsberger je jaka momčad koja je već godinama druga, treća ili četvrta momčad austrijskog prvenstva. Godinama boravi u europskim natjecanjima i sigurno će biti teško i zahtjevno. Idemo u Austriju dati sve od sebe i probati ostvariti pozitivan rezultat.

Kratak osvrt na ispadanje Rijeke i Osijeka, te očekivanja od Dinama i Hajduka?
Kad je Rijeka izvukla Djurgarden pomislio sam kako su dobili jednog od težeg protivnika. Igrao sam u Norveškoj i znam na koji način igraju i kako se pripremaju za utakmice. Svi Skandinavci gaje isti stil igre, fizički su pripremljeni i mislim da su jako neugodan protivnik za svakoga. Prije nekoliko godina Rijeka je ispala i od norveškog Sarsborga. Mislim da je Rijeka bolja momčad ali to je nogomet. Što se Osijeka tiče, to me jako iznenadilo, nisam mislio da će uopće postojati šansa da će kazahstanski klub pobijediti i preokrenuti u Osijeku zato jer svi znamo koliko je u Osijeku teško pobijediti ili uopće zabiti gol.

Za kraj jeste li se priviknuli na život na Malti? Priča li se i dalje o utakmici protiv Hajduka?
Život na Malti je dobar, samo se treba priviknuti na vrućine. O Hajduku se i dalje priča,to je i dalje jedan od najvećih klupskih uspjeha pa znaju često to spomenuti i prikazati.

Hvala Marku na razgovoru, te sretno dečkima u nastavku kvalifikacija za Konferencijsku ligu gdje im želimo puno uspjeha.