Gorica razbila Osijek u odličnoj utakmici

Svjedočili smo danas jednoj od boljih utakmica u ovom dijelu sezone. Gorica je već prepoznatljiva po tome da favoriti doma odlaze bez bodova, pa je tako ovaj put vodeći Osijek ispraćen s 4 gola u svojoj mreži. Bjeličin Osijek izgledao je potpuno nemoćno protiv nabrijanih i danas fantastičnih domaćina.

Gorica je povela već u 13. minuti, kad Dieye zabija odbijanac za svoj prvijenac u prvenstvu. Nakon primljenog gola Osječani pokušavaju uzvratiti. Gledamo otvorenu utakmicu s prilikama na obje strane, a na poluvrijeme se odlazi s zasluženom prednošću domaćina.

Primjetio je Bjelica kako Osijek nije na razini pa pokušava s izmjenama na poluvremenu unijeti živosti. I već u 49.minuti Osiječani izjednačuju. Kahlina loše reagira na udarac Bočkaja, a strijelac poput Miereza to ne propušta i imamo 1:1. Bio je ovo 150. uzastopni nastup Kahline za Goricu i rijetka pogreška vratara Gorice.

Samo pet minuta kasnije dogodio se ključni trenutak utakmice. Ivušić izlazi sa svojih vrata na 30-ak metara i ispucava loptu točno u Kalika, koji dolazi u posjed lopte i sjajnim lobom pogađa gol Osiječana. Sudac Jović uz pomoć VAR sobe potvrđuje prvijenac za Kalika, a to kao da je slomilo Osječane.

U 65.minuti Gorica ima 3:1. Nakon osječkog kornera, Goričani izvode ono po čemu su poznati. Brzu kontru poveo je Špikić i sjajnom loptom pronalazi Kalika koji izlazi oči u oči s Ivušićem i još jednom sigurno poentira.

Osiječani su nakon novog pogotka u knockdownu, a to koristi svježi Mitrović. Opet Gorica brzom akcijom dolazi do gola Osječana gdje se Mitrović lijepo snalazi i zabija za konačnih 4:1.

Odigrala je Gorica utakmicu iz nogometnih udžbenika i nanijela Bjelici prvi poraz u prvenstvu.

HNK GORICA – NK OSIJEK 4:1