Gorica potpisala mladog Francuza

Mladi francuski branič Nathan Cruce novi je igrač Gorice. Početkom ožujka ove godine navršio je 17 godina, a u travnju je prvi put došao u Hrvatsku da bi danas stavio svoj potpis na ugovor s Goricom. Talentirani stoper vezao se za turopoljski klub do ljeta 2024. godine.

 Jako sam uzbuđen što sam ovdje, presretan sam što sam potpisao ugovor s tako uspješnim klubom kao što je Gorica. Sve što želim je naporno raditi i dokazati svima u klubu da im je odluka da mi ponude ugovor bila jako dobra – kazao je Cruce za službene stranice.

Dolazim s juga Francuske, iz grada Villeneuve-les Beziers, u blizini Montpelliera. Igrao sam za AC Ajaccio i SC AirBel, koji je bio jedan od najuspješnijih francuskih klubova u mlađim uzrastima. Međutim, želio sam se okušati u inozemstvu i zato sam nekoliko mjeseci početkom 2020. proveo u Engleskoj, trenirajući s nekoliko tamošnjih U-23 momčadi, budući da sam oduvijek igrao sa starijim generacijama. Kako je situacija s koronom sve zaustavila, moj otac kontaktirao je nekoliko agencija u Europi, a jedna od prvih koja je odgovorila na naš upit je BGM Sport iz Hrvatske. Posjetio sam Zagreb u travnju i trenirao s NK Sesvetama desetak dana. Vjerujem da su skauti HNK Gorice gledali prijateljsku utakmicu koju sam tamo igrao i odlučili su me pozvati – istaknuo je svoj put dolaska u Goricu.

Nathan je odradio drugi dio u sastavu Gorice u prijateljskoj utakmici koja se igrala u srijedu u kojoj je Gorica poražena od Lokomotive 3:1. Osim za prvu momčad Cruce ima i pravo nastupa za juniore, koji su pobjedom nad Cibalijom izborili ulazak u 1. HNL.