Gorica na posudbu dovela igrača Fiorentine

Toni Fruk novo je lice u svlačionici Gorice. Nakon dobrih prezentacija u 2.HNL prošle sezone, gdje je u dresu Dubrave zabio osam pogodaka Fruk je dogovorio novu posudbu iz Fiorentine po modelu 1+1, no ovog puta igrat će najjaču hrvatsku ligu.

Nakon što sam šest mjeseci proveo na posudbi u Dubravi, želio sam klub koji će za mene biti stepenica više, a Gorica to definitivno jest. Sad je na meni da se dokažem ovdje. Goricu sam sa strane vidio kao vrlo ozbiljan klub, kao legitimnog kandidata za pozicije u vrhu tablice. Na kraju prošle sezone nije bilo sreće, a moja je želja da u sezoni pred nama pomognem momčadi da budemo bolji i uspješniji – kazao je Fruk, koji je odabrao broj 16 na dresu koji je nosio i u Dubravi.

Mladić rođen u Našicama preko Akademije Krpan&Babić otisnuo se prvo u mladu selekciju Hrvatske, prošao nekoliko generacija u sustavu, da bi potom otišao u belgijski Mouscron. U Belgiji upada u oko skautima Viola, te ga Fiorentina prvo dovodi na posudbu a zatim i otkupljuje. Za Fiorentinu je nastupao u 6 susreta u talijanskoj Primaveri, da bi prošlu polusezonu odradio u zagrebačkoj Dubravi.

Iz prošle sezone pamtimo njegov hat trick drugoj momčadi Dinama, u koji je ugradio i spektaktukalaran pogodak škaricama.