Gorica i Rijeka bez golova i prilika

Nogometaši Gorice i Rijeke odigrali su zaostali susret devetog kola 1.HNL, koji je završio bez pobjednika, ali i postignutih golova. Gorica je ovim bodom učvrstila visoku treće mjesto, dok se Rijeka propustila približiti vodećem trojcu.

Pomalo rezervirano je stigla Rijeka u Goricu, znajući da u posljednjih osam susreta s Goricom nisu uspjeli uzeti puni plijen. Kao da ih je taj međusobni omjer obeshrabrio u nakani za prekidom tog niza. Prepustili su gosti igru domaćinima, koji nisu uspjeli probiti gostujuću obranu. Najbolju priliku za domaće imao je Lovrić koji nakon jednog solo prodora puca nisko u kut, no Nevistić mu sjajno brani. S druge strane Rijeka je svoju najbolju priliku prvog dijela imala nakon nabačaja Tomečaka i udarca Čerina glavom koji je otišao tik uz vratnicu.

Presliku prvog dijela gledali smo u nastavku. Tvrda i borbena igra obje ekipe bez pravih prilika. Za Goricu su najbliže pogotku bili Mitrović i Špikić, čiji su udarci blokirani nakon što je Nevistiću lopta ispala iz ruke. Riječani su i u drugom dijelu bili rezervirani, dok su do pogotka umalo stigli preko Pavičića, no i njegov udarac završava u bloku.

Na kraju podjela bodova, s kojim će vjerojatno obje ekipe biti sretne.

HNK GORICA – HNK RIJEKA 0:0