Gorica dovela pojačanja za nastavak sezone

Prometno je u Velikoj Gorici nakon odlaska Čabraje i Špikića u Dinamo. Kako u zimskom prijelaznom roku na kontu nebi bili samo odlasci predsjednik Črnko pobrinuo se i za pojačanja koja su svakako potrebna u nastavku borbe za Europu.

Novi igrač Gorice je Sylvanus Nimely, ofenzivac i reprezentativac Liberije koji će tako pojačati konkurenciju u napadu. Dosadašnji član druge momčadi moskovskog Spartaka potpisao je ugovor do ljeta 2023. Njegov nogometni put krenuo je u rodnoj Liberiji, da bi sa 16 godina preselio u Češku i igrao za drugu momčad prvoligaša Karvine iz koje je 2017. prešao u drugu momčad Spartaka. 

Jako mi je drago što sam ovdje, jer to je nešto što želim doslovno već godinama! Gorica me želi, pokušava dovesti, posljednje dvije i pol godine. I klub i ja dugo smo se borili za ovo i konačno se dogodilo. Zahvalan sam Bogu, ali i mojoj obitelji, mom agentu i svima koji su omogućili da postanem igrač Gorice. Strašno sam uzbuđen i jedva čekam da krenemo – izjavio je Nimely nakon potpisa.

Drugo pojačanje Gorice je Cheick Keita koji će pokušati nadomjestiti odlazak Čabraje u Dinamo. Lijevi branič s nogometnim CV-jem u kojem su klubovi poput Monaca, Bologne i Birminghama vjerujemo da to i može. Keita je rođen u Parizu, prošao je nogometnu školu Monaca odakle ga veže i prijateljstvo s Mbappeom, da bi ga potom Birmingham angažirao za gotovo dva milijuna eura. U Championshipu je upisao 11 nastupa, dok je dio karijere proveo i po posudbama, u talijanskoj Bologni te belgijskom prvoligašu K.A.S. Eupen. Nastupao je za mladu reprezentaciju Malija, a bio je i dio seniorske reprezentacije, ali još nema upisanog nastupa.

Sve se dogodilo vrlo brzo, agent me nazvao i rekao da me Gorica želi, a ja sam odmah rekao da pristajem. Hrvatski nogomet mi nije nepoznanica, znam otprilike o kakvoj se ligi radi, znam da je ovo velika prilika za mene, budući da sam i dosad s vremena na vrijeme pratio HNL. Naime, moj bivši suigrač Bruno Petković, s kojim sam igrao u Bologni i Virtus Entelli, igra u Dinamu, pa sam znao gledati neke utakmice. Znam i koji nas protivnici očekuju, kakvi su odnosi snaga… I jedva čekam zaigrati protiv mog prijatelja Petkovića – izjavio je nakon potpisa dobro raspoloženi Keita.