Goran Tomić: Očekujem pobjednički gard i silnu energiju svojih igrača

FOTO: HNK RIJEKA TV

U prvoj utakmici je Rijeka uzela ono po što je i otišla na Otok. S obzirom na viđeno, pobjeda je mogla otići i na jednu i na drugu stranu, na kraju je Hibernian u završnici mogao zabiti za pobjedu, međutim Labrović je spasio Riječane. Na Rujevici je Rijeka favorit i tu nema dileme, definitivno su bolje posložena i tehnički potkovanija momčad od Škota. Ali to treba potvrditi na terenu, gosti će sigurno opet tražiti jednu ratničku i fizički tešku utakmicu, a to Rijeka ne smije prihvatiti.

– Stanje u ekipi je dobro. Analizirali smo prvu utakmicu, vidjeli smo koje je stvari trebalo popraviti i s optimizmom dočekujemo uzvrat. Vidjeli smo da je Hibernian ozbiljna ekipa. S druge strane imamo svoje kvalitete i siguran sam da ćemo uz veliku podršku navijača, proći ovu prepreku. – rekao je Goran Tomić na konferenciji za medije.

Za vikend Rijeka nije igrala protiv Lokomotive u HNL-u i na taj način još dodatno odmorila igrače za ovaj važan susret.

– Pametno. Tako moramo igrati. Ono što ja očekujem od mojih igrača je: pobjednički gard i silnu energiju. I jedno i drugo ojačano hukom s tribina. Dakle: bez grča kakav su imali na početku prve utakmice, posebno kad imaju loptu u nogama – nadodao je Tomić.

Hibernian je za vikend bez većih problema u škotskom prvenstvu slomio Ross County 3:0 i sigurno dolaze puni optimizma na Rujevicu. Jedini upitnik u sastavu Škota je nastup napadača Nisbeta koji je napustio susret protiv Rijeka zbog ozljede, a protiv Ross-a nije niti konkurirao za sastav.

– Pokazali smo prošle, ali i ove sezone da smo odlična ekipa na gostovanju i mislim da svakako imamo šanse protiv Rijeke. Pokazali su se kao jedna odlična i kompaktna momčad i sigurno neće biti lako, ali mi idemo sa pozitivnim stavom u ovaj susret i vjerujemo u prolaz dalje – najavio je dvoboj trener Hiberniana Jack Ross.