Golijada Dubrave i Cibalije na otvaranju 22.kola

FOTO: NK Dubrava

Odličnu utakmicu punu preokreta ponudili su nam Dubrava i Cibalia na otvaranju 22. kola 2.HNL u Sigetu. Dubrava je pogotkom u samoj završnici preokrenula susret u svoju korist i stigla do velike pobjede kojom su se približili vodećem Varaždinu na samo tri boda.

Domaćin je stigao u vodstvo nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Ljubanović i Babin. Ivor Ljubanović je lijepo primio loptu i još ljepše okrenuo Oršolića te proslijedio je za Babina koji gura kroz noge Sopića i lijepo je plasira pored Kovačevića za vodstvo Dubrave. Samo devet minuta trajalo je vodstvo Dubravaša. Bubnjar je lijepo prošao po boku te uputio udarac prema Ilinčiću, no lopta na putu do mreže pogađa kapetana Dubrave Tina Ljubanovića i vara vratara Dubrava za izjednačenje.

Preokret Cibaliji donosi Dogan na samom isteku prvog dijela. Poigravao se Korca sa Doganom na leđima, izgubio loptu te je Dogan vješto iz samog kuta provukao loptu ispod vratara Ilinčića za vodstvo gostiju od 1:2 i odlazak na odmor.

Unatoč rezultatskom minusu i nešto slabijoj igri u prvom dijelu domaćin se nije predavao. Nagrada je stigla 15 minuta prije kraja. Borna Petrović je svojom upornošću natjerao goste da izgube loptu, a u nastavku akcije Oršolić na njemu radi kazneni udarac. Siguran izvođač sa bijele točke je Ivor Ljubanović za novo izjednačenje.

Potpuni preokret i velika tri boda donosi Ivor Ljubanović svojim drugim pogotkom minutu prije kraja susreta. Pucao je Korca, lopta se od bloka odbila visoko u zrak a Ljubanović je dočekao i efektno pogodio iz voleja za konačni preokret i pobjedu Dubrave 3:2.